DIRLJIV OPROŠTAJ

Jelavić navijačima Evertona: 'Osjećao sam se kao dio vas, pamtit ću vas čitav život'

Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 16. siječanj 2014. 18:39

Nakon što je realizirao transfer u Hull City, Nikica Jelavić napisao je oproštajno pismo navijačima Evertona. Nikica se tako htio zahvaliti svima koji su ga podržavali za vrijeme njegovog dvogodišnjeg boravka u Liverpoolu.

'Htio bih iskoristiti ovu priliku da se zahvalim navijačima koji su mi davali potporu od prvog dana otkako sam stigao u Everton. Nikada niste prestali vjerovati u mene, to ću pamtiti čitavog života. Prvih šest mjeseci koje sam proveo u klubu su bili nevjerojatni, zabio sam puno pogodaka i to je bio pravi Nikica, drago mi je da su i navijači kluba to prepoznali.

Navijači Evertona stvaraju posebnu atmosferu u kojoj se osjećate kao da ste jedan od njih, čak i kada nisam bio u svojim najboljim izdanjima imao sam osjećaj da stoje iza mene i daju mi podršku.

Također se ponosim igranjem za reprezentaciju Hrvatske i s obzirom da je Svjetsko prvenstvo u Brazilu sve bliže, našao sam se u situaciji gdje jednostavno moram igrati više utakmica kako bi i dalje bio u planovima našeg izbornika Nike Kovača. Nažalost to se nije dogodilo u Evertonu, ali Roberto Martinez je bio iskren sa mnom.

Kada sam se susreo s trenerom Hull Cityja, Steveom Bruceom, shvatio sam da je moj odlazak najbolja opcija. Iako sam tužan što napuštam Everton i svoje prijatelje, mišljenja sam da je vrijeme za nove izazove u karijeri.

Drago mi je da sam se pozdravio na najbolji mogući način, s dva pogotka QPR-u u FA Kupu. Nadam se da ću slaviti još više golova u budućnosti te sam uzbuđen što odlazim u novi klub. Ali mogu vam jamčiti da će mi Everton ostati u srcu. Nadam se da će ispuniti svoje ambicije. Hvala vam i sretno.'

Linker
04. svibanj 2024 00:48