Damir Krajac / CROPIX
IPAK OZBILJNIJE OZLIJEĐEN?

JOŠ NIJE NITI SJEO NA KLUPU, A JURČEVIĆ JE VEĆ SUOČEN S VELIKIM PROBLEMOM Jedan od najvažnijih igrača nekoliko tjedana u 'outu', upitan i za Kup

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. ožujak 2018. 13:42

Lijepu je “čestitku” dobio Nikola Jurčević već prvi dan kao Dinamov trener! Ostao je odmah “kraći” za još jednog igrača. Nastavljaju se problemi Filipa Benkovića, mladi stoper opet će zbog ozljede koju je zaradio u dvoboju s Lokomotivom morati neko vrijeme biti izvan travnjaka. Naime, pregledi su pokazali da Benković ima rupturu mišića, nije velika, ali ipak iziskuje vrijeme za oporavak. Nekakva je gruba prognoza da će Benković u “outu” biti oko tri tjedna.

Hlađenje stopera

S obzirom na to da je u tom razdoblju i reprezentativna stanka, Benković će sigurno propustiti samo dvije utakmice HNL-a, protiv Rudeša i Intera, međutim, upitno je hoće li biti spreman za polufinale Kupa protiv Rijeke 4. travnja. Mogao bi se do tada oporaviti, ali bit će to sigurno utrka s vremenom, pogotovo jer su u Dinamu uvijek oprezniji kad je u pitanju Benković, ne žele riskirati težu ozljede, poučeni prošlogodišnjim iskustvom.

Goran Sebelic / CROPIX

Eto, novoga trenera dočekao je i novi problem, ionako krnju i nepouzdanu zadnju liniju morat će u prvim utakmicama “kemijati” bez Benkovića. Uza sve to dvojica od trojice preostalih stopera, Marko Lešković i Amir Rrahmani, imaju po dva žuta kartona pa nije nemoguće da uskoro i barem jedan od njih mora na “hlađenje”. Kako Dinamo igra u zadnje vrijeme i koliko stoperi imaju posla, uz činjenicu da suci nimalo ne gledaju kroz prste Modrima, ne bi bilo nimalo šokantno da zarade i treću opomenu. Osim Leškovića i Rrahmanija, od stopera je u prvoj momčadi još Dino Perić, koji bi tako isto mogao u idućih mjesec dana dobiti priliku.

Bez priprema

Što se tiče Benkovića, njega nikako ne ide, ozljede ga ne prestaju “napadati”. Sjećamo se, prošle sezone je zbog problema s leđima i stopalom propustio čitavu proljetnu polusezonu. Ni ljetne pripreme nije odradio u potpunosti, kao ni zadnje zimske u Rovinju i Turskoj, jer je opet imao problema, osjećao je bolove u nozi. Nakon te duge stanka, svaka ozljeda na Benkovića ostavi traga, psihološki, baš kad se činilo da se fizički vraća u pravi ritam uslijedio je novi šok!

Linker
07. svibanj 2024 21:38