Borna Barišić (prvi desno)
 Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
TRANSFER KARIJERE

JOSE MOURINHO SPREMAN PLATITI 25 MILIJUNA EURA ZA VATRENOG! Kreće velika rekonstrukcija Tottenhama, prvo pojačanje stiže iz Hrvatske

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. ožujak 2020. 12:03

Ako je vjerovati britanskom The Sunu, Jose Mourinho zainteresiran je za dovođenje hrvatskog reprezentativca Borne Barišića u svoje redove, prenosi Slobodna Dalmacija. Portugalac navodno vidi hrvatskog braniča kao idealnu zamjenu za Jana Vertonghena kojem ugovor istječe na kraju sezone, a još ga nije produžio.

Rangersi bi navodno Barišića pustili za otprilike 25 milijuna eura, što ne bi trebao biti problem za Tottenham ako ga zaista žele. Osim Vertonghena, na poziciji lijevog beka mogu igrati još i Ben Davies te Danny Rose, koji je trenutno na posudbi u Newcastleu i koji također vjerojatno nema budućnosti u Tottenhamu. Tu je i 20-godišnji Japhet Tanganga, ali i njemu ugovor istječe na ljeto te mu je budućnost neizvjesna.

Barišić ima 27 godina, a na Ibrox je stigao u kolovozu 2018. godine iz Osijeka. Rangersi su ga platili dva i pol milijuna eura, a u međuvremenu je postao jedan od ključnih igrača momčadi Stevena Gerrarda. Roma je također bila zainteresirana za dovođenje Hrvata ove zime, ali klub iz Glasgowa ga nije htio prodavati usred sezone.

Linker
24. travanj 2024 21:09