Damir Krajač / CROPIX
INTERVJU ZA KICKER

Josip Šimunić otvoreno: 'Povezivati mene i ustaštvo je čista budalaština!

Piše: ArhivaObjavljeno: 29. prosinac 2014. 19:27

Josip Šimunić dao je intervju njemačkom Kickeru gdje se osvrnuo na svoju bogatu karijeru, ali i na tužan kraj u reprezentativnom dresu nakon što ga je Fifa suspendirala zbog povika 'Za dom spremni' nakon pobjede protiv Islanda. Joe je ipak prvo potvrdio Nijemcima da namjerava nastaviti igrati nogomet, ali da mu ne pada na pamet ići skupljati novac po egzotičnim lokacijama.

- Zovu me iz Azije, ali ništa od toga... Smatram da samo još dovoljno dobar za nogomet na visokom nivou. U sljedećih 20-ak dana odlučit ću što dalje - rekao je Šimunić nakon čega se osvrnuo na incident u Maksimiru.

- Ne, ne žalim zbog toga! Zašto? Zato što nisam učinio ništa loše. Uzvik 'Za dom' Ustaše su prisvojili za vrijeme Drugog svjetskog rata, ali u Hrvatskoj se koristi još od 1566... To su potvrdili i profesori povijesti, a to ću i ja dokazati na sudu. Prošao sam puno toga, ja sam svjetski čovjek i naravno da nemam veze s fašismom. Povezivati meni i ustaštvo je čista budalaština. Mnogi su me podržali i složili se sa mnom - rekao je Joe

Linker
03. svibanj 2024 09:38