Tom Dubravec / CROPIX
SPASITELJ HAJDUKA

Junak Bijelih pomaže novcem i golovima: Je li Hajduk ipak prerano prodao Pašalića?

Piše: Alen OrlićObjavljeno: 10. veljača 2014. 15:43

Kad se posljednjih dana siječnja realizirao njegov transfer u Chelsea, odmah su počele špekulacije o tome kakva će biti uloga Marija Pašalića u Hajduku u narednih šest mjeseci.

Neće se čuvati za Chelsea

Naime, ugovor s klubom iz Londona počet će mu teći tek od ljeta, a dotad je Pašalić još uvijek igrač pod ugovorom s Hajdukom, i zapravo se tu ništa nije promijenilo.

No, često se znalo događati da igrač kad riješi transfer u inozemstvo, možda čak i nesvjesno, malo popusti, izostane ona motivacija i želja koja ga je dovela do te pozicije, i onda se u problemu nađu svi, i igrač koji se zapravo već vidi u svom novom klubu, ali i njegov sadašnji klub koji od takvog igrača nema velike koristi.

Takve situacije znaju se događati, ali ne i u slučaju Pašalića. Njega transfer u Chelsea nimalo nije poremetio.

Onako kako je igrao prošle jeseni, odigrao je i prvu utakmicu na startu proljetnog dijela sezone. Mladi veznjak Hajduka riješio je gradski derbi sa Splitom postigavši dva pogotka i tako je sam sebi darovao naljepši dar za 19. rođendan koji je proslavio u nedjelju.

I Igor Tudor priznao je kako su do njega dolazile priče o tome da bi Pašalić mogao “štedjeti noge” za Chelsea, ali je znao da on nije taj tip.

- Ništa se nije promijenilo zbog Chelseaja.

Meni je svaka utakmica ista, i u svaku ulazim s istim motivom i željom, kazao je Pašalić.

U trenucima kad se još nije znao ishod pregovora oko transfera, Hajduk je već bio osigurao Pašalićevu zamjenu. Bila je dogovorena posudba Mate Jajala iz Kölna. 25-godišnji veznjak, nekadašnji mladi reprezentativac, bio je označen kao pojačanje i sigurno je da bi on na pravi način mogao zamijeniti Pašalića.

Ali kako je Chelsea ostavio Pašalića još šest mjeseci na Poljudu, dogovor s Jajalom je u zadnji čas otkazan pa je on završio u Sarajevu kod Roberta Jarnija. Pašalić je ušao u proljetni dio sezone onako kako je igrao i jesenas.

Na startu je odigrao još jednu sjajnu partiju, demantirajući sve one koji su sumnjali da bi se mogao štedjeti za Chelsea. Ovo mu je bila tek 26. utakmica za Hajduk, ali i osmi gol. Iako nije napadač, Pašalić je prvi strijelac kluba.

Najveće pojačanje

- Prava je šteta da ga je Hajduk morao prodati ove zime, jer Pašalić bi, ako ovako nastavi, do ljeta mogao vrijediti još koji milijun više, čuli su se komentari nakon utakmice u Parku mladeži.

Nažalost, to je Hajdukova realnost, mora prodavati igrače tek što odigraju šest mjeseci u prvoj momčadi. Ipak, ako je nešto dobro u toj priči, onda je to činjenica da će Pašalić biti na raspolaganju Tudoru do ljeta. Njegovim ostankom Hajduk je zapravo dobio najveće pojačanje.

Linker
07. svibanj 2024 13:57