Zlatko Horvat i Ivan Pešić
 REUTERS/Damir Sagolj
TAKO SE BRANE SEDMERCI

JUNAK VELIKE HRVATSKE POBJEDE NAKON BRILJANTNE OBRANE PORUČIO 'Reagirao sam instinktivno'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. kolovoz 2016. 20:41

Rukometna reprezentacija Hrvatske pobjedom od 29:28 nad Francuskom je osigurala četvrtfinale OI, a zadovoljstvo nakon utakmice nisu krili Zlatko Horvat i Ivan Pešić.

-

"Čestitam suigračima, dali su smo sve od sebe. Kontrolirali smo utakmicu u zasluženo pobijedili. Francuska je dobra ekipa, ali osigurali smo plasman u četvrtfinale i to je najvažnije. Na EP u Poljskoj smo zeznuli protiv Francuza, ali danas smo znali kako protiv njih. Igramo protiv Tunisa u 5. kolu, ali vjerujem da ćemo odmarati igrače - rekao je Horvat, strijelac pet pogodaka.

Vratarsku dionicu su vrlo dobro odradili Stevanović i Pešić.

- Utakmica je bila zanimljiva, dižemo se u formi i napravili smo dobar posao danas. Pivoti su nam stvarali probleme na EP, ali danas smo ih zatvorili. Francuski napad? Bili smo čvrsti, imali smo odličan blok. Pročitali smo ih - rekao je vratar rukometne reprezentacije Ivan Pešić, čovjek koji je obranio sedmerac Guigouu u posljednjim sekundama.

"Reagirao sam instiktivno i obranio. Gouigou nismo bili bliizu Stivi i ja cijelu utakmicu, sve je pogađao sa sedam metara, no nije i zadnji. To nije slučajno, u svom Meškovu često branim sedmerce u zadnjim sekundama", rekao je Pešić.

Linker
10. svibanj 2024 03:28