REUTERS
PROMETNO NOGOMETNO TRŽIŠTE

JUVENTUS PRODAO NAPADAČA 'Ponosan sam što ću nositi dres Evertona' BARCA DOVELA POJAČANJE Braniča zaštitili odštetnom klauzulom od 200 milijuna

Piše: HinaObjavljeno: 04. kolovoz 2019. 16:30

Talijanski 19-godišnji napadač Moise Kean stigao je iz torinskog Juventusa u momčad engleskog premijerligaša Evertona, s kojim je potpisao petogodišnji ugovor, objavio je u nedjelju klub iz Liverpoola ne otkrivši financijske detalje transfera.

U britanskim medijima se pojavila informacija da je Everton za ovaj prijelaz Juventusu pristao platiti do 36 milijuna funti, uključujući fiksni i varijabilni dio odštete.

"Ponosan sam i počašćen što ću nositi Evertonov dres. Dat ću sve od sebe za ovu momčad", izjavio je u priopćenju za medije 19-godišnji talijanski reprezentativac porijeklom iz Obale Bjelokosti.

Kean je za Juventus debitirao sa 16 godina, a u prošloj je sezoni postigao šest pogodaka u Serie A te tako doprinio osmom uzastopnom naslovu "stare dame".

Za seniorsku talijansku reprezentaciju debitirao je 20. studenoga prošle godine u prijateljskom dvoboju protiv SAD-a, a nakon debija je u dvije kvalifikacijske utakmice za EURO 2020. postigao po jedan pogodak: Finskoj u pobjedi 2-0 te Lihtenštajnu u trijumfu Talijana 6-0.

"Napadač nam je bio prioritet u prijelaznom roku. Moise je snažan, brz i s mnogo dobrih osobina za napadača, a samo mu je 19 godina. Talentiran je i spreman raditi na svom napretku, što će i našoj momčadi donijeti neke nove opcije", izjavio je Evertonov menadžer Marco Silva.

Everton će prvu utakmicu nove sezone Premiershipa odigrati u subotu kod Crystal Palacea.

Barcelona dovela Juniora Firpa

Dosadašnji branič Betisa, 22-godišnji Junior Firpo, četvrto je ovoljetno pojačanje Barcelone, potvrdio je u nedjelju katalonski klub nakon što je španjolski reprezentativac do 21 godine prošao liječnički pregled.

S Barcelonom je potpisao petogodišnji ugovor, do kraja lipnja 2024. godine, a španjolski prvak je u sporazum ugradio klazulu u kojoj je odštetu za Firpa postavio na iznos od 200 milijuna eura.

Katalonci su iznijeli financijske detalje transfera u kojem je Betis zaradio 18 milijuna eura fiksnog dijela odštete, dok je maksimalan varijabilni dio 12 milijuna eura.

Firpo je u prošloj sezoni odigrao 29 utakmica za Betis (24 u španjolskoj La Ligi, četiri u Europskoj ligi i jedan u španjolskom Kupu kralja) u kojima je postigao tri pogotka, između ostalih i na gostovanju Betisa na Camp Nou, gdje je momčad iz Seville slavila sa 4-3.

U Barceloni ga prvenstveno vide kao alternativu Jordiju Albi na poziciji lijevog bočnog.

Junior Firpo rođen je 22. kolovoza 1996. u Dominikanskoj Republici, a kao šestogodišnjak se preselio u Malagu. Od 2014. godine se pridružio juniorskoj momčadi Betisa, a za prvu momčad je debitirao u veljači 2018. godine.

Sa španjolskom reprezentacijom do 21 godine ove je godine osvojio naslov europskog prvaka i izborio nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.

Linker
19. travanj 2024 02:00