CROPIX
PRIPREME ZA SRIJEDU

KAD JE BJELICA NABROJAO SVOJE IGRAČE, BILA JE TO CIJELA JEDNA REPREZENTACIJA Sada ih ima već osam sa svih strana Europe, a dolaze i tri nova imena...

NENAD BJELICA Trener Dinama zadovoljan uoči okršaja s Norvežanima
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. kolovoz 2019. 11:01

Trener Modrih Nenad Bjelica nudi sliku zadovoljnog čovjeka. Svi su mu igrači na raspolaganju za okršaj s Rosenborgom.

- I Andrić i Moharrami, koji su duže bili izvan kadra, blizu su povratku. Svi odlično treniraju, raspoloženje je u momčadi sjajno, vjerujem da smo spremni za srijedu i okršaj s Rosenborgom - veli nam Bjelica.

Norvežani su, jasno, itekako dobro analizirani, u modrom se klubu za Bjeličina mandata ništa ne prepušta slučaju, pazi se i na najsitnije detalje.

- O Rosenborgu znamo jako puno. Naravno da neću javno o detaljima, ali riječ je o vrlo iskusnoj i ozbiljnoj momčadi. U rosteru imaju ogroman broj jako dobrih igrača u defenzivi i ofenzivi. Vrlo su kompaktna momčad. U norveškom prvenstvu ne stoje baš najbolje, sve su praktički bacili na ulazak u Ligu prvaka. To nam, u svakom slučaju, otežava posao.

Kao gljive nakon kiše

Luka Ivanušec jučer je obavio liječnički pregled, znate sigurno da je taj talentirani mladić novo ime u plavoj svlačionici. Bjelica ga je želio, još nam je davno pričao da bi Luka bio pojačanje za Dinamo. Sad je, konačno, to i postao.

- Ivanušec je bio najbolje što postoji izvan Dinama u HNL-u! A sad je postao naš igrač. Bilo je logično da takav igrač dođe u Dinamo. Sretni smo da je kod nas, želimo mu puno zdravlja, a sve će ostalo doći.

Znači li Ivanušecov dolazak da Olmo definitivno odlazi?

- Nema nikakvih nagovještaja da Olmo odlazi, barem mi u klubu nemamo nagovještaja da bi se to moglo dogoditi.

Jasno, Bjelica je prokomentirao i reprezentativnu pozivnicu Mislavu Oršiću.

- Jako smo ponosni svi koji mu pomažemo da bude u dobroj formi, mi treneri, njegovi suigrači i cijeli klub. On je poziv apsolutno zaslužio svojim igrama, i onima od prošle sezone, a i ovima od ove sezone. Za mene reprezentativni poziv Oršiću nije nikakvo iznenađenje. Želimo mu sve najbolje, da isto kao Livaković i Petković postane standardni član reprezentacije. Vjerujem da je i on sam ponosan na sebe.

U plavom domu zaista mogu biti presretni, pogotovo trener Bjelica, pod čijim vodstvom u Dinamu reprezentativci rastu kao gljive nakon kiše.

Novi kandidati

- Imamo tri hrvatska reprezentativca, Livakovića, Petkovića i Oršića, Gojak je reprezentativac BiH, Stojanović Slovenije, Ademi Makedonije, Kadzior Poljske, Moharrami Irana... Nadamo se da će i Dani Olmo postati dio A reprezentacije Španjolske. U godinu dana puno se njih nametnulo izbornicima. Baš smo sretni i ponosni zbog toga. Vjerujem da će u budućnosti biti novih igrača Dinama koji će kandidirati za reprezentaciju, nemojte zaboraviti da imamo i tri mlada reprezentativca, Moru, Majera i Ivanušeca. Velika je to stvar za Dinamo - zaključio je Bjelica.

A i nije to sve od reprezentativaca - saznajemo iz izvora bliskih mladoj reprezentaciji da će Nenad Gračan u U-21 selekciju vjerojatno pozvati i Joška Gvardiola te Antonija Marina.

Linker
19. travanj 2024 19:55