REUTERS
KRATKO I JASNO U GLAVU

'KAD VIDIM SAMO KAKO SU HRVATI RAZBILI ARGENTINU..., UF' 'Hrvatska ili Argentina? Za nas je to isto sra.., drugo pakovanje!'

THOMAS DELANEY Hareideova važna karika, veznjak kojeg je kupila Borussia Dortmund za 20 milijuna eura od Werdera
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 29. lipanj 2018. 01:41

Thomas Delaney jedna od je važnih uzdanica danskog izbornika Agea Hareidea. Veznjak sa sredine terena, novi igrač Borussije iz Dortmunda, koja je početkom lipnja za njega Werderu platila 20 milijuna eura.

Simpatičan momak ovako na prvu, nasmijan i raspoložen, nije pobjegao od mikrofona, pristao je progovoriti nekoliko rečenica o utakmici protiv Hrvatske. I onoga što njega čeka u borbi s našim veznjacima.

- Znamo da Hrvatska ima puno dobrih igrača, velikih imena, kao i Francuska, ali i nas jako iznenadila svojim igrama i rezultatima na SP-u. Za nas je velika stvar što smo prošli u drugi krug, ali nećemo sad slaviti i prestati trenirati, idemo se dobro pripremiti za taj susret i pokušati napraviti još jedan korak. Puni smo samopouzdanja, vjerujemo da možemo i u četvrtfinale iako smo svjesni da nas čeka jako teška utakmica.

REUTERS/Michael Dalder
REUTERS

Je li Hrvatska za Dansku lakši suparnik od Argentine. Naime, stekli su mnogi dojam da protiv Francuske niste igrali na pobjedu?

- Hrvatska ili Argentina? Teško pitanje. Argentina sigurno može igrati bolje no što je igrala dosad, njezine prezentacije mogle bi biti puno uspješnije. Argentina je, bez obzira na sve, top reprezentacija, Hrvatska je možda, ukupno gledajući, ipak malo ispod. Argentina je veća nacija, ima veću tradicija. Ali da se malo našalim, nemojte mi zamjeriti, za nas je to isto sr...e, samo drugo pakiranje, haha. Ova utakmica protiv Francuske bila je igra na sigurno, trebao nam je bod i tako smo igrali, bili smo pragmatični. Sigurno ćete protiv Hrvatske vidjeti i Dansku u drugačijem izdanju.

Posebno će težak posao imati baš Delaney, čeka ga susret s Modrićem, Rakitićem i ostalim veznjacima, zna se da je tu Hrvatska najjača?

- Slažem se, to je Hrvatskoj najjači dio momčad, na sredini su Hrvati posebno dobri. Imat ću puno posla, ali ne samo ja, već čitava momčad, bit će vrlo važno kako ćemo se s njima nositi u tom dijelu. Kad vidim kako su razbili Argentinu, uf... - sa smiješkom je zaključio Delaney.

Linker
27. travanj 2024 14:57