Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
POŠTENO GA JE NAHVALIO

KADA OVO KAŽE LUKA MODRIĆ, I TO JAVNO PRED CIJELOM ŠPANJOLSKOM... I predsjednik je sve zadovoljniji Kovačićevim dolaskom, sigurno će uspjeti u Realu!

MODRIĆ ZA ONDA CERO Najbolji hrvatski nogometaš i prvi veznjak Primere gostovao na španjolskoj radijskoj postaji
Piše: Tihomir HrgaObjavljeno: 27. listopad 2016. 16:49

Hrvatski 22-godišnji reprezentativac Mateo Kovačić ponovno je dobio Modrićev vjetar u leđa. Naime, Luka Modrić je za španjolsku radijsku postaju Onda Cero rekao kako je Kovačić počeo pokazivati zašto mu je mjesto u prvaku Europe.

- Kovačić igra jako dobro. Ja sam znao za njegov talent, a to je sada počeo pokazivati u svakoj utakmici i samo mora nastaviti ovako - izjavio je Modrić.

On je Realovom vodstvu biranim riječima govorio o Kovačiću kada su ga u ljeto 2015. godine namjeravali dovesti iz milanskog Intera.

- Kada smo bili u Kini (na pripremama) razgovarao sam s predsjednikom Florentinom Perezom o njemu i rekao sam mu da ga moramo dovesti. Sada kada je počeo igrati, sve je više zadovoljnih njegovim dolaskom - rekao je Modrić.

- Još uvijek je mlad te može puno napredovati. Mora nastaviti naporno raditi, slušati te će sigurno uspjeti u Real Madridu i ostvariti brojne uspjehe.

Ovog mjeseca otvorila mu se prilika da naniže nekoliko utakmica u kontinuitetu nakon što su se Kraljevskom klubu ozlijedili vezni igrači Modrić, Casemiro i James Rodriguez. Protiv Eibara je igrao 90 minuta, protiv Betisa 65, pa protiv Athletica opet 90. Zaigrao je i u Ligi prvaka protiv Borussije Dortmund i Legije, gdje je skupio ukupno 32 minute.

Preokret u listopadu

Tijekom kolovoza i rujna Kovačić bi odigrao jednu utakmicu 90 minuta, pa bi iduću bio izostavljen s popisa pozvanih i tako sve do listopada... Do sada je hrvatski reprezentativni veznjak za madridski klub odigrao ukupno 43 utakmice, postigao jedan pogodak i dodao dvije asistencije.

Real Madrid je vodeća momčad španjolskog prvenstva sa 21 bodom nakon devet odigranih kola, jednim više od Seville te dva više od Barcelone i Villarreala. S petim Atleticom Madridom, koji ima 18 bodova, sudarit će se 19. studenoga na Vicente Calderonu. Do tada se čekaju liječnički nalazi Modrića i Casemira, a zasad je sigurno samo da će spreman biti James, koji se već oporavio od ozljede.

- Ne možete niti zamisliti kako je bolno i teško gledati utakmice s tribine, zbog toga se želim vratiti što prije - kaže Modrić. - No bez žurbe, jer kada se vratim želim biti snažan, a ne da se zbog preranog povratka nešto zakomplicira i stvore problemi.

Mateo Kovačić bi tako mogao biti u početnoj postavi madridskog Reala protiv Alavesa, Legije i Leganesa, a onda dolazi veliki gradski derbi protiv Atlética, prvi nakon finala Lige prvaka u svibnju kada je Real Madrid pobijedio na jedanaesterce.

Linker
05. svibanj 2024 02:31