Hrvatska nogometna reprezentacija
 Foto: Tonci Plazibat / CROPIX
VATRENI SU TRAŽENA 'ROBA'

KAKAV BI TO BIO LUDI I SENZACIONALAN SCENARIJ Pola hrvatske nogometne reprezentacije od sljedećeg ljeta u Milanu?

ŠTO NOSI PRIJELAZNI ROK? Strinić stiže među Rossonere, spominje se i Badelj, a Nerazzurri vabe Benkovića i Kovačića
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 11. svibanj 2018. 13:57

Autogol u Rimu simbolična je slika Milanove i Kalinićeve sezone, u talijanskim medijima može se pročitati da bi hrvatski reprezentativac nakon samo jedne godine mogao promijeniti adresu, jer aktualni poslodavac nije zadovoljan, međutim, Kalinić ne namjerava napustiti Crveno-crne.

Unatoč zvižducima s tribina i komentarima o skromnom učinku od 5 golova u Serie A, više od ičega želi dokazati da Milan nije pogriješio što ga je lani doveo iz Fiorentine za 25 milijuna eura. Pet je podmirio za jednogodišnju posudbu, a 20 je dužan keširati ovog ljeta.

Ugovor je potpisan do 2021. Vjeruje da će odbaciti crne tonove i demonstrirati da je dostojan dresa velikog kluba. Premda je u Milanellu sedmica asocijacija na Ševčenka, i od Kalinića nitko ne traži da bude glamourozan poput Ukrajinca, računalo se da bi svoju mjeru od 15 golova u ligaškoj sezoni, ustanovljenu lani među Violama, trebao isporučiti.

Milan traži asove koji će donositi titule, a pobjedničke lampe su davno ugašene. Ipak, hrvatski reprezentativac nije izgubio vjeru u sebe, kamoli potonuo, i danas kad je izložen najjačim kritikama ne predaje se. Nema namjeru ići s konja na magarca i tražiti sreću u manje ambicioznoj sredini, i dalje je siguran da ima što reći u “nogometnoj Scali“.

Tomislav Erceg, Kalinićev menadžer, negda i sam izvrstan napadač, kazao nam je:

- Nema ništa novoga oko Kalinića. On ima ugovor s Milanom i odlučio je ostati i sljedeće sezone. Jedino bi to mogla promijeniti neka izvrsna ponuda, kad bi sletjela na stol milanista.

A to se, nakon turbulentne sezone vjerojatno neće dogoditi. Iako će Mundijal u Rusiji diktirati mnogo toga i tek potom će se raditi pravi poslovi. Zavisi što će ponuditi u Dalićevoj momčadi. Lani je silno želio na San Siro, nespokojno ljeto i transfer tek u finišu vjerojatno su dijelom utjecali što je imao tešku adaptaciju na novu momčad. No, Milan nema ni igru, ni atmosferu, itekako bi se moglo razgovarati i o treneru, a u takvom nogometu centarfor tipa Kalinića najviše pati. Pita se, dakako i klub, koji je još daleko od jasnog rostera.

Postao lider

U Milanu bi sljedeće sezone moglo biti “pola reprezentacije“, jer Ivan Strinić sigurno stiže među Crveno-crne, a u Interu, gdje već imaju Ivana Perišića i Marcela Brozovića, bacaju udicu prema Filipu Benkoviću i Mateu Kovačiću. Kad se zna da je od prije Milan Badelj dovođen u vezu s Milanom, premda ne treba zanemariti mogućnost da ostane u Firenci gdje uživa kapetanski status unatoč isteku ugovora, tko zna koliko će ih se naći u jednom gradu.

Pritom za Kovačića najmanje vjerujemo, jer nikad dosad nije ni pomišljao ostaviti Real. Brozović je često bio na tržištu, no sjajno proljeće prometnulog ga je u lidera Interove igre i nemaju ga namjeru prodati. Osim ako netko plati klauzulu 50 milijuna €. Atletico pokazuje interes, no daleko je to od realizacije… U Italiji, u Romi, očekuje se Antu Ćorića…

Linker
05. svibanj 2024 14:33