Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images / Bongarts/Getty Images
PIŠE FINANCIAL TIMES

KAKAV BI TO BIO UDARAC ZA BOGATAŠE IZ PSG-A Istraga otkrila nepravilnosti u najbogatijim transferima svijeta, PSG-u prijeti teška kazna

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. travanj 2018. 22:34

PSG-u prijeti velika financijska kazna ili čak izbacivanje iz Lige prvaka sljedeće sezone.

UEFA istražuje bogate transfere Neymara i Kyliana Mbappea prošlog ljeta i istraga je otkrila da je PSG 'prenaglasio količinu novca' dobivenog od sponzora.

Istraga UEFA-e pokrenuta je nakon 222 milijuna eura vrijednog transfera Neymara iz Barcelone u PSg. Ubrzo nakon toga pariški klub realizirao je transfer Mbappea iz Monaca koji bi mogao s bonusima 'težiti' i 190 milijuna eura.

UEFA istražuje je li PSG prekršio pravila financijskog fair-playa, koji je uveden kako bi se spriječilo nerazumno trošenje sumanuto velikih količina novca na transfere.

Financial Times piše kako je UEFA angažirala sportsku konzultantsku tvrtku Octagon da istraži PSG-ove sponzorske ugovore i utvrdi li njihova prikazana vrijednost odgovara stvarnim brojkama. Tu su ustanovljene nepravilnosti i prenaglašene vrijednosti spomenutih ugovora.

Izvor blizak istragi rekao je za Financial Times: "Veliko pitanje je ima li UEFA dovoljno hrabrosti sprovesti vlastita pravila?".

O rezultatima istrage u UEFA-i će raspravljati sljedećeg tjedna, a konačna odluka neće biti donesena di kraja financijske godine u lipnju. U svakom slučaju, u PSG-u imaju razloga za zabrinutost.

Linker
04. svibanj 2024 11:37