NK Olimpija Ljubljana
SVAKA ČAST, MAJSTORE!

KAKAV ČUDESAN KRAJ SEZONE IZ SNOVA HRVATSKOG TRENERA! Bišćan još jednom pokorio Sloveniju i nakon 25 godina u Ljubljanu donio povijesni uspjeh

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 31. svibanj 2018. 01:06

Hrvatski treneri ove sezone napravili su povijesni uspjeh. Dean Klafurić i Zoran Mamić osvojili su dvostruke krune u Poljskoj, odnosno UAE-u, a u sada im se pridružio Igor Bišćan, ostvarivši isto s ljubljanskom Olimpijom u Sloveniji.

Zmajčeki su tri dana nakon dramatično završnice prvenstva u Domžala, okrunili veliku sezonu osvajanjem Kupa. Na svojim Stožicama, pred 8.000 gledatelja, do nogu su potukli Aluminij iz Kidričeva. Leon Benko opravdao je povjerenje svog trenera i dvama pogocima trasirao put do pobjede od 6:1.

U redovima pobjednika cijeli dvoboj odradili su Čanađija, Štiglec, Miškić i Uremović, dok je Benko izašao u 63. minuti. Za Aluminij su nastupili vratar Matija Kovačić i branič Zeba, a Klapan i Ivančić ostali su na klupi.

Ovo je druga dvostruka kruna u povijesti Olimpije, prvu su dohvatili prije 25 godina. Ukupno su hrvatski treneri ove sezone osvojili devet trofeja, a osim spomenutog trojca još su slavili Ivan Leko, koji je odveo Club Brugge do belgijskog naslova, Branko Ivanković obranio je titulu s Persepolisom u Iranu, a Niko Kovač donio je Eintrachtu Njemački kup.

Linker
06. svibanj 2024 03:49