Cropix
OKRŠAJ U OSIJEKU

KAKAV JE NAPADAČKI ARSENAL DVAJU OSJEČANA Jedni i drugi zabili 25 golova, tko će biti ubitačniji u nedjelju? Jednog se igrača u Maksimiru posebno boje

DERBI U GRADSKOM VRTU! KAKAV JE NAPADAČKI ARSENAL DVAJU OSJEČANA I jedni i drugi zabili 25 golova, tko će biti ubitačniji u nedjelju? Jednog se igrača u Maksimiru posebno pribojavaju
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 04. studeni 2018. 15:21

Prije godinu dana, uoči dvoboja dva kluba, koji se u 12. kolu igrao u Maksimiru sredinom listopada, Dinamo je na kontu imao 29 golova i 28 postignutih golova. Osijek je imao devet bodova manje, dakle 20, a postigao je golova. Kako je utakmica završila 1:1, tako su se nakon 12. kola sve brojke promijenile za - jedan. Bod više, zabijeni i primljeni bod više.

Dinamo je imao gol-razliku 29:8, Osijek 18:12. Gledajući iz tog kuta, Osijek je u godinu dana napredovao, Dinamo ponešto nazadovao, naime, Osječani se mogu pohvaliti da su u dosadašnjih 12 utakmica HNL-a zabili golova koliko i Dinamo - 25. Modri su pritom primili tri manje, osam, Osijek 11, bodovno Dinamo ima plus šest, pobjedom bi dakle, bio na lanjskom odstojanju od devet bodova ‘viška’ pred Zekićevom momčadi.

Raznovrsniji Modri

Za Osijek je golove u HNL-u rasporedilo 10 strijelaca, plus jedan autogol, za Modre je zabijalo 13 igrača. S tim da jednog od njih više nema na staroj adresi, Armin Hodžić preselio se u Budimpeštu. Dinamova lista strijelaca otkrit će da u golovima prednjače napadači. Mario Budimir zabio je pet, Borna Petković i Mario Gavranović po četiri. Znači, njih trojica zabila su više od polovice golova, Kadzior i Lešković dodali su po dva, svi ostali samo su se jednom upisali na listu: Olmo, Perić, Ademi, Theophile, Leovac, Rrahmani, Hodžić i Oršić. Kod Osječana, pak, na vrhu jest napadač Mirko Marić, ali pet golova zabio je i veznjak Haris Hajradinović, a s tri gola treći je na popisu Petar Bočkaj, koliko imaju i Gabrijel Boban i Ezekiel Henty.

Njih petorica zabili su 19 od 25 golova Osijeka, veliku većinu. Škorić, Guti, Lončar, Kamenar i Mudražija zabili su po jedan, uz taj jedan autogol. Zanimljivo je da kod Osječana nisu zabili, recimo, Lopa i Grgić, a kod Dinama nijednom mrežu nisu tresli Hajrović i Gojak. Hajradinović je, kad je HNL u pitanju, zasjenio Hajrovića. Ali to je i dokaz, ajmo reći, da obje momčadi imaju još napadačkih rezervi, da Bjelica i Zekić mogu računati i s nekim novim adutima.

Jedan izvan 16 metara

Zanimljiv je podatak i da je Dinamo samo jedan pogodak postigao izvan kaznenog prostora. Uzdaju se Modri u te ubačaje, u izigrane akcije, uglavnom zabijaju iz šesnaesterca, tu prijeti najveća opasnost domaćinu.

Čak osam golova Modri su postigli glavom, dok su tu Osječani manje raznoliki. Samo tri gola nisu zabili nogom, ali zato su četiri puta pogodili izvan šesnaesterca. Naravno, tu se podrazumijevaju i slobodni udarci Pere Bočkaja koji sigurno spadaju među najjača napadačka oružja Zekićeve momčadi.

Mario Budimir kod Bjelice nije prva napadačka opcija, Mirko Marić kod Zekića jest igrač iz prvih 11. Hoće li sutra netko od njih dvojice presuditi i nastaviti utrku za najboljeg strijelca lige?

U Maksimiru kao ponajveću opasnost ističu Hentyja, koji je u Maksimiru bio dobar, naravno, uvijek će spomenuti i Gabrijela Bobana pa i Marića. Osječani će o Dinamu govoriti u superlativima kao čitavoj momčadi i o velikom broju igrača koji mogu presuditi, od Gavranovića, Petkovića, Budimira, do Olma, Gojaka, Ademija... Različito su Bjeličini i Zekićevi puleni raspodijelili te pogotke, ali zabili ih jednaki broj. Budu li raspoloženi i u nedjelju, mogli bismo gledati ‘raspucanih’ 90 minuta.

Utakmicu Osijeka i Dinama gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite OVDJE.

Rezultati by SofaScore

Linker
02. svibanj 2024 23:26