Ivan Santini u dvoboju s Emirom Dilaverom tijekom prošlosezonskog okršaja Dinama i Anderlechta
 REUTERS/Antonio Bronic / REUTERS
MILIJUNSKI TRANSFER

KAKAV NAPADAČKI TANDEM: HRVATSKI CENTARFOR U PARU S BALEOM! Naš golgeter već se oprostio s dosadašnjim suigračima, nije bio po ukusu Kompanyja...

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 27. srpanj 2019. 16:07

Ivan Santini na putu je u Kinu. Iako je zabio 16 golova za Anderlecht u belgijskoj ligi prošle sezone, dolaskom novog trenera-igrača Vincenta Kompanyja našao se na tržištu. Prvu ponudu turskog Trabzonspora nije prihvatio, no prema informacijama iz Bruxellesa Santini se već oprostio od suigrača i ide u kineski Jiangsu Suning. Anderlecht je pristao na transfer vrijedan dva milijuna eura.

Premda su Caenu samo godinu ranije platili tri milijuna, potpisali su i gubitak jer s tim novcem koji će dobiti mogu angažirati drugog napadača. Prema navodima tamošnjeg tiska, traže pokretljiviju špicu. Koliko će Santini zarađivati u Kini i na koliko će potpisati jedino još nije objavljeno. Jiangu Suning je član najvišeg ranga kineskog nogometa, momčad je mahom sastavljena od Kineza, u trenutačnoj postavi ima samo trojicu stranaca - Talijana Edera, koji je napdač kao i Santini, njegovog sunarodnjaka Gabriela Palettu, te veznjaka Alexa Teixeiru iz Brazila. Trener je Rumunj Cosmin Olaroiu.

No, to je klub za kojeg bi uskoro trebao potpisati odbačeni realovac Gareth Bale: "Posljednji sati Garetha Balea u Madridu, igrač Reala će potpisati za kineski Jiangsu Suning. Tek nas sitnice dijele od finalizacije ovog dogovora", stoji u tekstu koji je jučer navečer osvanuo na naslovnici ugledne Marce. Prema informacijama kojima raspolažu Španjolci, Bale će potpisati na ugovor na tri godine, a po istom će zarađivati ogromnih 22 milijuna eura po sezoni.

Santini je kontinuirano u inozemstvu od 2012. godine kada je otišao iz Zadra, iako je i prije imao pokušaje preko granice. Od tada je nosio dres njemačkog Freiburga, belgijskih Kortrijka i Standarda, francuskog Caena i jednu sezonu Anderlechta. Uletio je u slavni belgijski klub baš u lošoj godini, nakon koje su napravljene brojne promjene. Kompany je imao na treningu 50 igrača, nužne su im prodaje...

Trenutačna vrijednost Santinija na transfermarktu je 3,5 milijuna eura. Najveća je bila pet milijuna prošle godine. Tada je imao mjesto u reprezentaciji, barem na širem popisu. Izbornik Zlatko Dalić nije ga vodio na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, ali angažirao ga je za akcije ujesen, međutim, nije bio zadovoljan Santinijevim igrama i više ga ne zove pod državni stijeg. To je sigurno i olakšalo razmišljanje centarforu koji ima 30 godina da karijeru nastavi u Kini. Za Hrvatsku A vrstu skupio je pet nastupa.

Linker
19. travanj 2024 01:47