REUTERS/Andrew Boyers
ARAPSKI KUP PRVAKA

KAKAV PEH ZA ZORANA MAMIĆA U FINALU! BIVŠI TRENER DINAMA PAO U SUDAČKOJ NADOKNADI Sudac uz pomoć VAR-a presudio Hrvatu, na stadionu nestalo i struje

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. travanj 2019. 00:18

Zoran Mamić i njegov Al Hilal nisu uspjeli, u finalu arapskog Kupa prvaka, odigranom u Al Ainu, poraženi su od tuniške momčadi Etoile du Sahel sa 1:2. Tunižani su pobjedonosni pogodak postigli u drugoj minuti sudačke nadoknade (Mathnani)!

Inače, da je trijumfirao Mamić je mogao skinuti jedan veliki trenerski skalp, na klupi tuniške momčadi bio je Roger Lemerre, bivši izbornik Francuske koji je s Tricolorima osvojio naslov europskog prvaka 2000., a također uzeo je u Kup konfederacija 2001. Kad smo već kod Lemerrea, bio je i pomoćnik Aimeu Jacquetu kad je Francuska 1998. godine osvojila naslov prvaka svijeta.

Nije da ga Mamić i njegov Al Hilal nisu mogli nadjačati, većim dijelom utakmice bili su bolji suparnik, imali su veći posjed lopte, više udaraca prema golu. No, na kraju se gleda konačni rezultat. Oba pogotka koje je primio Al Hilal bili su proizvod loših reakcija obrane. Prvi za vodstvo Tunižana u 30. minuti pao je nakon kornera, Aribi je zabio glavom. Vodstvom Tunižana od 1:0 završilo je prvo poluvrijeme.

Stanka između dva poluvremena trajala je nešto duže, nestalo je struje, pa je bila nekakva ceremonija, no u drugom poluvremenu Al Hilal je poravnao iz kaznenog udarca u 64. minuti, zabio je Gomis. Nakon poravnanja Mamićeva momčad bila je bolja, ali opet je u samoj završnici zakazala obrana. Istina, Mamićevi igrači su se bunili na akciju koja je prethodila pogotku, sudac je konzultirao VAR i - pokazao na centar!

Linker
28. travanj 2024 02:03