foto: Adam Pretty / Getty
IGRAČKA KRIŽALJKA

KAKO BI DINAMO MOGAO IZGLEDATI Ganac, Portugalac i Nigerijac na meti Modrih

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. travanj 2016. 00:28

Znamo da je još rano nešto konkretnije zaključivati kad se radi o Dinamovoj kadrovskoj križaljci koja će se ispunjavati ovog ljeta. Sezona još nije gotova, pred Modrima još stoji bitka za obje krune. Gotovo sva koncentracija uperena je prema tim novim velikim dostignućima. Međutim, kako to biva u klubovima kakav je zagrebački, normalno je da se razmišlja o novoj sezoni, kombinira se, razgovara, Zoran Mamić s svojim suradnicima pretresa ljetni prijelazni rok.

Kakav Dinamo možemo očekivati u sezoni 2016/17?

Svi znamo, to nije nikakva posebna tajna, glavni cilj jest ponovni plasman u Ligu prvaka. Najelitnije klupsko nogometno natjecanje na svijetu donosi u blagajnu veliki novac koji je potreban za normalni život kluba kakav je Dinamo. Istina, ima maksimirski klub sasvim dovoljno igrača koji su traženi na mnogim europskim adresama, može se živjeti i od prodaje, naročito mladića poput Pjace, Brekala i Ćorića, ali nije to plan maksimirskog društva. U plavom domu žele što je moguće duže zadržati svoje najveće mlade zvijezde.

Sportske novosti su i ranije pisale kako Modri prate Portugalca Cafua iz Vitorije Guimaraes, a saznali smo da je na radaru i mladi Nigerijac iz Genka, 19-godišnji Onyinye Ndidi. Po onome što saznajemo, radi se o velikom talentu, ali problem može biti cijena koja se po našim izvorima kreće oko 2 milijuna eura.

Treći igrač koji bi na ljeto mogao doći u plavu svlačionicu je “domaće proizvodnje”, radi se o riječkom defenzivcu Filipu Bradariću. Konačno, ako bi Modri prodali Henriqueza ili Hodžića, prati se Ganac Waris Majeed (24), napadač Lorienta, špica s pedigreom s obzirom na to da ima sjajan CV, igrao je za moskovski Spartak, Trabzonspor i Velenciennes, a u prvenstvu je ove sezone zabio 11 golova. Prijatelj Zorana Mamića, bivši trener Modrih Vahid Halilhodžić ima jako dobro mišljenje o njemu.

Linker
19. svibanj 2024 08:21