REUTERS
MNOGO NEDOUMICA

KAKO BI MOGLA IZGLEDATI HRVATSKA? BIT ĆE TO ŠARENI VATRENI Dalić će morati kemijati: Nema dvojice stožernih veznjaka, priliku dobiva novi napadač?

Hrvatska u petak u 20.45 u Trnavi nastavlja kvalifikacije za EURO 2020. a protiv Slovačke će silom prilika ponovno zaigrati vrlo šareni Dalićev sastav
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 04. rujan 2019. 00:44

Nema Rakitića, ali nema ni Matea Kovačića. Veznjak Chelseaja obavio je pregled magnetskom rezonancom u Specijalnoj bolnici Sv. Katarina, ustanovljena mu je upala hvatišta Ahilove tetive na desnoj nozi, zbog čega ne može igrati nijednu od dvije utakmice. Kovačić je pušten kući, a među Vatrene pozvan Mijo Caktaš.

Zlatko Dalić tako do utakmice treba odlučiti kome će povjeriti treće mjesto u veznom redu, uz Modrića i Brozovića. Hoće li prednost dati mladosti, konkretnosti i ofenzivnosti Nikole Vlašića ili rutini i defenzivnijoj igri Milana Badelja. Kako Dalić iznimno cijeni i uvijek ističe Vlašića, pretpostavljamo da je on u prednosti. Osim ako mu ne bi bilo primarno jačati obrambenu komponentu momčadi.

Bruno Petković je u formi, izbornik ga je označio kao važnog igrača za Vatrene, a Ante Rebić u ponedjeljak je još bio u Milanu. Iako će prijelaz među Crveno-crne na njega pozitivno djelovati, Rebić odavno nije pravi što se tiče igre, napetosti zbog transfera ostavit će traga, i Dalić bi, očito, ovog časa preferirao da u vrhu napada bude Petković. To je još jedna bitna utakmica za Dinamova centarfora koji dobiva sve važniji status u hrvatskom nogometu. Za Rebića je logično da u Slovačkoj bude na klupi, s vjerojatnim kasnijim ulaskom. Na krilima bi trebali započeti Brekalo i Perišić.

Dominik Livaković prvi je vratar, a obrana Jedvaj, Lovren, Vida i Barišić. Kako je Lovren odavno izvan utakmica, izbornik mora vidjeti u kakvom je stanju. Bude li imao sumnje u njegovu spremnost, na raspolaganju mu je Matej Mitrović, a od stopera je u kadru i Mile Škorić.

Linker
18. travanj 2024 23:23