REUTERS
DRUGA PROVJERA U SAD-U

KAKO ĆE DALIĆ POSLOŽITI STVARI ZA MEKSIKO NAKON ODLASKA MODRIĆA I DRUŠTVA? Vođu napada ima, ali tko će zaigrati drugo krilo uz Pjacu?

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 26. ožujak 2018. 21:41

Zlatko Dalić ostao je na 19 igrača i nema puno dvojbi oko postave s kojom će nastojati popraviti dojam protiv Meksika. Što će biti vraški težak posao jer radi se o ekipi koja po klasi i iskustvu nadmašuje Peru. Izbjegne li još jedan poraz, moći će to tretirati kao pobjedu.

Kako je Danijel Subašić krenuo put Monte Carla, na vrata će Lovre Kalinić. Iz obrane nitko nije odustan, Vrsaljko, Ćorluka, Vida, Strinić. Na dispoziciji su i Jedvaj, Nižić i Pivarić, no kako se na obrani treba raditi, logično je da ponovi postavu iz prvog ogleda, pogotovo što Striniću trebaju utakmice.

U sredini je ostao Rakitić, Badelj je i unaprijed predviđen da uskoči, a Kovačić je logična varijanta. Tu su i Bradarić, Rog i Pašalić. Vođa napada će biti Kramarić, Pjaca bi trebao krenuti desno, a pitanje je tko će lijevo. S Peruom je šansu dobio Ante Rebić, međutim u konkurenciji je i Duje Čop. No, i taj koji neće biti u prvih 11 sigurno će igrati. To je zapravo i jedina dvojba, osim ako Dalić odluči štogod promiješati karte. Ostalo mu je nešto vremena do promisli.

Zagreb, 091117. 
Stadion Maksimir.
Utakmica dodatnih kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018., Hrvatska - Grcka. 
Na fotografiji: Slavlje nogometasa nakon gola.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Izbornik je u Ameriku poveo 25 igrača, iskazao je želju da svi igraju, no kako će na klupi biti osmorica, očito je da će netko ostati ispod crte.

Daleko teži posao

Vatreni su krajem svibnja prošle godine matirali Meksiko u Los Angelesu 2:1, u vrlo dobro odigranoj utakmici, s pregršt igrača koji inače ne nose nacionalni dres. Ovdje su u Dallasu od njih Čop, Lovre Kalinić, Jedvaj i Nižić.

Kako se sada radi o pripremama za SP, i budući da je Meksiko u praktično najjačem sastavu koji ovog časa može ponuditi, a također će na tribinama biti jako mnogo njihovih navijača, najavljeno je ukupno oko 90 tisuća gledatelja, posao će biti daleko teži. Pogotovo što je El Tri motiviran da nam se revanšira. Za pretpostaviti je da će Dalić pokušati prvo smiriti nalete rivala, da Hrvatska neće juriti nego igrati oprezno, pa preko krila tražiti šanse za pogodak. Odlično je što je ostao Rakitić, ne samo zbog glamoura jer i meksički i američki novinari prvo su nas pitali “je li Rakitić ovdje?“. On bi iskustvom trebao održati balans ekipe, a nazočnost Badelja u sredini u tome mu može pomoći. Nije isključeno da vezni red djeluje bolje nego u petak, bez obzira što nema Modrića.

U velikim utakmicama tradicija je totalno na strani Meksika, ali u prijateljskima prolazili smo mnogo bolje. Dosta se govori o dugoj klupi naše nacionalne vrste, ovo je još jedna šansa da se to demonstrira.

Linker
25. travanj 2024 15:15