Bruno Konjevic / CROPIX CROPIX
LOPTA JE STALA

'KAKO ĆEMO BEZ TRENINGA TOLIKO DANA?' PRVA REAKCIJA NENADA BJELICE NA PREKID NOGOMETA U HRVATSKOJ: 'Ne mogu ja sam donositi odluke...'

Hrvatski nogometni savez, sukladno preporuci Središnjeg državnog ureda za šport, donio je odluku o prekidu svih nogometnih natjecanja do 31. ožujka 2020. godine, objavio je u četvrtak HNS. Donosimo prve reakcije hrvatskih prvoligaša.
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 12. ožujak 2020. 23:43

DINAMO

Trener Dinama Nenad Bjelica ovako je prokomentirao prekid HNL-a:

- Nema se tu što puno pričati. Treba poštivati odluku, u ovom trenutku je najvažnije zdravlje. Držim da je odluka o prekidu prvenstva jedina moguća odluka u ovoj situaciji.

Na pitanje kako će se i u kojoj mjeri sad održavati treninzi njegove momčadi, kazao je:

- Pretpostavljam da ćemo i dalje trenirati, vidjet ćemo u kojoj mjeri. Ako se prvenstvo nastavlja 1. travnja, onda imamo još dva i pol tjedna, sad treba sagledati sve i vidjeti kako se organizirati. Neki trening moramo održavati, ne možemo sad toliki broj dana bez treninga. Razgovarat ću s odgovornima u klubu, treba vidjeti što je najpametnije, ne mogu ja sam donositi odluke, nisam ja jedini odgovoran, svi trebamo preuzeti odgovornost za zdravlje svih - zaključio je Bjelica. (do)

------------------------------------------------------------------------------

OSIJEK

Vratili se s puta u Zagreb od Novske

​Bijelo-plavi su jučer u poslijepodnevnim satima krenuli put Zagreba, spremni i orni za derbi kola s Lokomotivom. Međutim, vijest o privremenom prekidu natjecanja zatekla ih je baš oko Novske. I onda nije bilo druge nego primiti k znanju i vratiti se u grad na Dravi.

- Kako drugima tako i nama. Nije ugodno, naravno ni dobro došlo, ali zdravlje svih je u prvom planu. Što će biti, vidjet ćemo. Pratimo daljnja uputstva i odluke nadležnih organa, pa ćemo se u skladu s tim i ponašati ubuduće - izjavio je sportski direktor Bijelo-plavih Alen Petrović. (dr)

-------------------------------------------------------------------------------

ISTRA 1961

Darko Podnar, član Upravnog odbora pulskog prvoligaša, prokomentirao je HNS-ovu odluku:

- Obaviješteni smo od HNS-a kako se prekidaju sva natjecanja do 31. ožujka i smatramo da je to primjerena odluka. Zdravlje je najvažnije i ispred svega ostalog, pa tako i nogometa. Očito je da su nadležne državne institucije procijenile da je trenutak za takve mjere upravo zato da bi se zaštitilo zdravlje ljudi. (rm)

-------------------------------------------------------------------------------

LOKOMOTIVA

Poštujemo i prihvaćamo svaku odluku

Goran Tomić, trener prvoligaša s Kajzerice, jučer navečer je kazao:

- Iznenađeni smo ovom odlukom, normalno smo se pripremali za utakmicu s Osijekom. Međutim, poštujemo i prihvaćamo svaku odluku koja je donesena za dobrobit svih nas, oni koji odlučuju sigurno znaju zašto su tako odlučili. Zdravlje je ipak najvažnije... (pju)

-------------------------------------------------------------------------------

SLAVEN BELUPO: Jedina ispravna i pametna odluka

Zvonimir Šimunović, direktor Slavena Belupa, izjavio je sljedeće:

- To je jedina ispravna i pametna odluka u ovom trenutku. Najbitnije je zdravlje svih, a sve ostalo je u drugom planu. (gčm)

Linker
04. svibanj 2024 03:24