Shaun Botterill/Getty Images
OTIŠAO U DRUGOM SMJERU

KAKO JE BARCELONA OSTALA BEZ JEDNE OD NAJVEĆIH ZVIJEZDA SVJETSKOG NOGOMETA? Predsjednik Katalonaca otkrio dosad nepoznate detalje iz pregovora

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. travanj 2019. 18:43

Josep Maria Bartomeu, predsjednik Barcelone, otkrio je za ESPN detalje propalog plana o dovođenju Paula Pogbe na Camp Nou. Povod za razgovor bile su, naravno, dvije utakmice četvrtfinala Lige prvaka između Barcelone i Manchester Uniteda koje su na rasporedu ovoga mjeseca.

Naime, vodeći ljudi Barcelone odradili su 2015. godine nekoliko sastanaka s ozloglašenim Minom Raiolom, Pogbinim menadžerom, a dogovor je načelno bio takav da se Barceloni garantira izjednačavanje bilo kojeg iznosa kojeg bi od nekog drugog kluba prihvatio Juventus.

- U ljeto 2015. Pogba je igrao u Torinu i jednostavno smo vodećim ljudima Juventusa rekli da ćemo, ako ikada budu željeli prodati Pogbu, biti zainteresirani, prisjetio se Bartomeu.

Godinu dana kasnije, međutim, Pogba je završio na Old Traffordu.

- Kada je stigla ponuda Uniteda, iz Juventusa su nam otkrili o kojem je iznosu riječ. Ali u to vrijeme jednostavno nismo imali toliko novca. Tako je završio u Unitedu, učinio ih je kvalitetnijom momčadi jer je Pogba danas jedna od najvećih zvijezda u svijetu nogometa, kaže Bartomeu.

Ono što je zanimljivo i danas je to da je Pogbina budućnost i dalje predmet brojnih nagađanja. U igri su i Real i Barcelona...

- Nemam običaj govoriti o igračima iz drugih klubova, jer znam da i u Barceloni postoje igrači koji bi druge momčadi učinili boljima, ne želi ništa otkriti predsjednik Barcelone.

Bartomeu priznaje da su u Barceloni uvijek na United gledali kao na model kako se klubom treba upravljati, posebno kada je i sam 2003. godine stigao klub čiji su prihodi bilo vrlo niski.

- United danas nije ono što je bio nekada. Ali moramo pažljivo pristupiti toj utakmici jer ipak igraju u prvenstvu u kojem ima šest ili sedam vrlo jakih momčadi. Engleska liga nije lako natjecanje, poslije La Lige riječ je o drugom najjačem prvenstvu na svijetu, rekao je za kraj Bartomeu, što je ocjena s kojom se mnogi ipak ne bi tako lako složili....

Linker
18. svibanj 2024 09:08