Goran Mehkek / Cropix
POZVANI SU NAJBOLJI

KAKO JE ČAČIĆ REKAO, TAKO JE I NAPRAVIO! Puno je dinamovaca? Je, ali Dinamo je daleko najjači u HNL-u

Piše: R. ŠolaObjavljeno: 17. svibanj 2016. 00:27

Odmah nakon što smo izborili Euro, Ante Čačić poslao je poruku o načinu na koji će složiti popis kandidata za Francusku.

- U izboru će prednost imati oni s dobrom minutažom u klubu. Igrači s manjom minutažom doći će u obzir samo ako ne budemo imali kvalitetno rješenje među onima koji su igrali standardno. Mislim voditi i ponekog mladog igrača što će bili ulog za budućnost, a tu su prvi kriteriji standardnost u klubu, kao i značajna uloga u U-21 selekciji, komentar je Sportskih novosti.

Kako je rekao, tako je i napravio. Na popisu 27 igrača samo Kovačić i Strinić nisu imali važnu ulogu u svojim klubovima. Međutim, Kovačić je igrač Real Madrida i mladić rijetko viđenog talenta, dok je Strinić, nakon Pivarićeve ozljede, realno naš daleko najbolji lijevi bek i apsolutno logičan izbor. Ćorić, Rog, Livaković i Ćaleta-Car imali su važnu ulogu u klubovima, a sva četvorica bili su među nositeljima Gračanove U-21 selekcije... Puno je dinamovaca? Je, ali Dinamo je daleko najjači u HNL-u, a Ćorić ili Rog naši su najveći talenti s ozbiljnim klupskim ulogama. Uz bok im može samo Nikola Vlašić, ali Hajdukova dragulja iz utrke izbacila je ozljeda. U konačnici, pogledamo li veliku anketu čitatelja koju smo objavili u našem nedjeljnom broju, na popisu je 25 igrača koji su dobili najveći postotak glasova. Tu nije samo Lešković, koji je otpao zbog ozljede pa je na njegovo mjesto uskočio Ćaleta-Car.

Antu Čačića, dakle, uoči početka priprema za Euro vode čvrsti stavovi i jasna logika. Što je obećavajuća spoznaja za izbornika koji će biti debitant na velikoj smotri. Logičan je i odabir Miljenka Raka za kondicijskog trenera. Rak je bio na velikim smotrama uz Slavena Bilića, dokazani je stručnjak koji uživa veliki autoritet među igračima. Vjerojatno i zato što znaju da će vođeni njegovom rukom u Francuskoj biti optimalno pripremljeni.

“Akcija Francuska” tako je krenula onako kako i treba, Čačić će na pripreme povesti sve najbolje što imamo. Ako ga jasna vizija i logika budu vodile i dalje, onda imamo pravo vjerovati u dobar Euro. Kvaliteta Modrića, Mandžukića i suigrača tada bi doista mogla i eksplodirati...

Linker
19. svibanj 2024 12:36