Screenshot: YouTube
'JOŠ IMA POŠTENJA NA OVOME SVIJETU'

KAKO JE HRVAT NI KRIV NI DUŽAN 'PREVARIO' SVE, PRIČA ODUŠEVILA I SRBIJU 'Hrvat je POŠTENJAČINA kakve nema: Sudija mu svirao penal, on ga naterao...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. prosinac 2016. 11:26

'VIDEO Kalinić napravio rijetko viđen potez u sjajnoj utakmici: Hrvat zadivio Italiju!', 'Kakav gospodin: Nikola Kalinić ovim je potezom pokazao da u nogometu još ima poštenja!', Super Kalinic! Croatian Striker shows off fair-play move vs Napoli', 'Sudac je svirao penal, a onda se ukazao gospodin Kalinić i oduševio svijet'..., samo su neki od naslova koji danas slave veliki potez Nikole Kalinića u ludoj utakmici Fiorentine i Napolija.

Završilo je 3:3, Fiorentinu su od pobjede pred domaćim navijačima dijelile sekunde, a u utakmici sa osam žutih kartona najveći je heroj ispao upravo hrvatski napadač, koji je umjesto isključenja dobio status junaka večeri.

Priča počinje u 4. minuti kad je Kale dobio prvi žuti karton, i zamalo je završila već krajem prvog poluvremena kad je lako mogao dobiti drugu isključujuću opomenu zbog simuliranja. U jednom duelu s braničem Napolija Kalinić se jednostavno spotaknuo i pao, ali nije dizao ruke i tražio najstrožu kaznu već je jednostavno sucu prstom odmahnuo da nije simulirao niti tražio penal.

Činilo se kako će sudac Tagliavento pokazati na bijelu točku, Napolijev vratar Pepe Reina ušao je u raspravu sa sucem i tražio opomenu za hrvatskog napadača pa sam dobio 'žuti', a Kalinić je zapravo smirio strasti i pokazao da nije simulirao.

I tu zapravo priča o junaštvu završava, iako je osvojila i Europu i regiju, pa tako i srpski i bosanskohercegovački mediji u petak javljaju 'Hrvat je POŠTENJAČINA kakve nema: Sudija mu svirao penal, on ga naterao da promeni odluku!'.

Dan poslije u ocjenama su složni i talijanski mediji, pa tako Gazzetta dello Sport navodi kako je Kalinića od isključenja spasilo brzo priznanje, ali i pomoćni sudac koji je glavnom dojavio da je pad u kaznenom prostoru bio uzrokovan gubitkom ravnoteže, dok Corriere dello Sport piše da nije kažnjen 'lopov, nego onaj koji je vikao da je krađa', misleći na Napolijevog vratara koji je dobio žuti karton.

Junak večeri trebao je zapravo biti dvostruki strijelac Federico Bernardeschi, iako mu je pobjedu u posljednjim sekundama uskratio Manolo Gabbiadini donijevši Napoliju remi iz opravdano dosuđenog penala.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
06. svibanj 2024 20:42