Matija Djanjesic / CROPIX
OVACIJE NA RUJEVICI

KAKO JE HRVATSKA IZVELA NAJVEĆI PREOKRET KVALIFIKACIJA! JUNAK POBJEDE OTKRIO TAJNU IZ SVLAČIONICE 'Da je netko slušao izvana kako i što razgovaramo..'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. studeni 2019. 08:50

Vatreni su pobjedom protiv Slovačke (3:1) u posljednjoj kvalifikacijskoj utakmici izborili EURO 2020.

Fantastična predstava Dalićevih izabranika počela je dramom u prvome dijelu kada je mrežu zatresao Boženik za vodstvo na Rujevici.

Međutim, hrvatski se nogometaši nisu predavali, nastavili su igrati svoju igru i susret završili u velikom stillu. Za preokret su bili zaslužni Nikola Vlašić, Bruno Petković i Ivan Perišić.

Nakon pogotka je izbornik Zlatko Dalić izvadio sjajnog Vlašića iz igre te mu tako omogućio 'standing ovation' riječkih tribina:

"Iako smo gubili na poluvremenu, nismo osjećali nikakvu paniku, znali smo da smo bolja momčad. Slovaci su nam zabili gol, ali ništa posebno nisu odigrali, znali smo da ćemo preokrenuti", rekao je Nikola te prokomentirao situaciju koja se događala u pauzi:

"U svlačionici je na poluvremenu bilo toliko smireno, da je netko slušao izvana, ne bi znao da je to utakmica koja odlučuje o Euru. Sve je bilo pod kontrolom", otkrio je hrvatski veznjak što se odvijalo dok su hrvatski navijači strepili u iščekivanju.

Vlašiću će ovo biti prva velika smotra i ostvarenje svih snova:

"Prvi put ću igrati na velikom natjecanju, odličan je osjećaj jer nikad se nisam plasirao na nešto. Čestitam momcima, izborniku, stožeru, svima koji su sudjelovali u ovoj velikoj stvari. Vjerujem u sebe u svakoj utakmici i svaku dobivenu minutu pokušavam iskoristiti na što bolji način. Izbornik je to vidio, vjeruje u mene. Ne želim izdvajati nijednog pojedinca, ali spoj ove mladosti, novog vala i igrača koji su ostali sa Svjetskog prvenstva je stvarno odlična kombinacija", zaključila je velika nada i budućnost hrvatskog nogometa.

Bruno Petković još jednom je osvojio Rujevicu. Prošle nedjelje u HNL-u, sinoć u odlučujućoj utakmici za plasman Hrvatske na Europsko prvenstvo. Petković je ponovo bio najbolji igrač utakmice, 90 minuta je lavovski radio, odigravao, proigravao, na kraju je i zasluženo nagrađen pogotkom koji je usmjerio Vatrene na Euro 2020.

"Kakav je osjećaj? Poseban! I još uvijek neopisiv. Od malih nogu je nešto o čemu sanjaš da budeš igrač odluke u ovakvim utakmicama za reprezentaciju. Pogotovo sada kad je Hrvatska druga na svijetu. Nisam bio frustriran zbog svega što mi je suparnički vratar branio u prvom dijelu, govorili su mi da budem pošten pa će mi se vratiti. Nastavio sam kako sam krenuo u utakmicu i trud je na kraju došao na naplatu", kaže jedan od junaka Dalićeve momčadi koji je u kratkom periodu prošao put od debitanta u nacionalnoj vrsti do igrača bez kojeg se ne slaže početna postava.

"Svaki bi htio što je prije moguće ostaviti trag. Nekada to nije realno, nekada se treba poklopiti, nekada imati sreće... Bit svakog igrača je da zgrabi priliku kada se ukaže, ja sam je tako zgrabio i nadam se da ću nastaviti ovim putem".

A taj put, osim klupskog dijela, vodi prema Euru iduće godine.

"Nisam tip koji voli prognoze, ne volim kalkulirati, što bude bit će, a za Euro ima dovoljno vremena za razmišljati o tome".

Linker
18. travanj 2024 14:22