REUTERS/Gonzalo Fuentes Livepic / REUTERS
KAKO SE OSVAJAJU VELIKA NATJECANJA

SAD ISPADA DA JE 'NAVUKAO' HRVATE Izbornik Portugala objasnio što je pripremio za Čačića

Piše: Tihomir HrgaObjavljeno: 26. lipanj 2016. 10:26

Izbornik portugalske nogometne reprezentacije Fernando Santos je nakon 1-0 pobjede svoje momčadi protiv Hrvatske nakon produžetka u osmini finala EURA izjavio kako je bilo vrlo malo prilika tijekom utakmice jer su obje momčadi prvenstveno pokušavale neutralizirati suparnika.

"Ovo je bila taktička utakmica. Kad smo se mi pokušali nametnuti, Hrvatska nam to nije dopustila, a kada se Hrvatska pokušala nametnuti, mi joj to nismo dopustili. Morate uvijek gledati obje strane medalje. Igrali smo protiv odlične momčadi. Bili smo spremni za neutraliziranje hrvatskih jakih strana i pokušaj iskorištavanja njezinih slabosti. Posebno smo pazili da nas ne iskontriraju", rekao je Santos.

Na primjedbu kako Portugal na ovom EURU ne igra lijepo za oko Santos je odgovorio:

"I mi bismo željeli igrati lijepo, ali to nije uvijek način za osvajanje velikih natjecanja. Napredovali smo u nekim aspektima, a u konačnici je to bio i naš cilj".

Dan poslije

Zašto je Hrvatska ispala s EURA?

Jednostavno - nesreća

Nismo imali pravog strijelca

Izbornik se gubio u presudnim trenucima

Sve pomalo

O suparniku u četvrtfinalu Poljskoj, koja je u subotu u osmini finala izbacila Švicarsku boljim izvođenjem 11-eraca Santos je kazao:

"Kada su stigli među najboljih osam, onda moraju biti vrlo jaka momčad. Gledao sam ih protiv Švicarske, u nekim fazama su bili bolji oni, u nekim je Švicarska bila bolja. Gotovo svi poljski igrači igraju u Bundesligi, tako da je pred nama teška utakmica".

Linker
17. travanj 2024 13:54