Michael Dalder / REUTERS
PIŠE D. ANTOLIĆ IZ FRANCUSKE

KAKO JE USPIO ČAČIĆEV EKSPERIMENT? Nisu igrali ni na treningu, a onda su ponizili velike prvake

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 22. lipanj 2016. 02:49

Fantastično! Savršeno! Hvala vam, dečki, ponosni smo na vas! Europski prvak je pao, Vatreni 25. lipnja igraju u osmini finala u Lensu, a protivnika će tek doznati. Ždrijeb nam se otvorio, Modrić i Mandžukić će se oporaviti, Ante Čačić dobio je više nego što je sam sanjao. Sad definitivno ništa više nije nemoguće.


Hrvatski izbornik bacio je među krokodile petoricu dosadašnjih pričuva, a ta eksperimentalno složena momčad, koja nije igrala u istoj postavi ni na ozbiljnom treningu, dokazala je silnu moć hrvatskog nogometa. Je li Čačić toliko vjerovao u svoju ekipu da je računao kako će se u vehementnom jurišu obračunati s Talijanima, Nijemcima i Francuzima, ako Hrvatska i ne bude prva, jer čim je odmarao i Brozovića, Vidu i Strinića, nije postavio imperativ trijumfa, ili si je gradio odstupnicu, komentirat će se zavisno kako tko gleda na Čačićev lik i djelo, no ispalo je briljantno, stavio je na pravi broj.


Premda mu je bilo bitnije da ima najjači ešalon u nokaut fazi nego tko će mu doći kao rival, Čačić je “nabrijao” momčad koja se ni jednog časa nije pobojala, nakon minusa nije stala i izborila je jednu od veličanstvenijih trijumfa Hrvata. I nadamo se, pokazat će sljedeći susreti, itekako važan. Nitko na Euru nije pokazao koliko Hrvatska, kvalitete, širine, odlučnosti, pravog nogometa, i zato smo bez sumnje favoriti tko god nam dođe. Jer Jedvaj, Nikola Kalinić, pa to su igrači za prvih 11 gotovo svim reprezentacijama.
Vicenteu del Bosque bilo je važnije nego Čačiću da se dokopa prvog mjesta, igrao je s najjačim sastavom, i on je imao igrača sa žutim kartonom Sergija Ramos, međutim i njega je poslao na teren. Možda su Španjolci malo olako shvatili zadaću, jer doista nisu blistali. Ili im jednostavno Hrvatska nije dala.

Linker
30. travanj 2024 02:44