Getty Images
TALIJANSKO PRVENSTVO

KALINIĆ NAPOKON ZAIGRAO, ŠOK ZA ROMU, LAZIO U STRAŠNOJ SERIJI Velika pobjeda za jedinog hrvatskog stručnjaka u Serie A

Piše: HinaObjavljeno: 06. siječanj 2020. 00:10

U susretu 18. kola talijanskog prvenstva Torino je u Rimu iznenadio Romu pobijedivši sa 2-0. Junak utakmice bio je dvostruki strijelac Andrea Belotti, koji je prvi gol zabio u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, a potom u 86. iz kaznenog udarca potvrdio pobjedu gostiju. Za Romu je od 73. minute zaigrao Nikola Kalinić.

U ranije odigranom susretu Verona, koju vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić, je na gostovanju pobijedila SPAL sa 2-0, upisavši prvu pobjedu u zadnja četiri kola. Golove za Veronu zabili su Giampaolo Pazzini (14) i Mariusz Stepinski (85). Domaćin je od 39. minute igrao s igračem manje nakon što je zbog oštrog prekršaja isključen Nenad Tomović. Karlo Letica nije nastupio za SPAL.

Važne bodove u borbi za prvoligaški spas osvojila je Genoa pobijedivši Sassuolo sa 2-1. Golove za tek treću pobjedu Genoe ove sezone zabili su Domenico Criscito (29-11m) i Goran Pandev (86), dok je gol za goste zabio Pedro Obiang (33). Za Genou je cijeli susret igrao Marko Pajač.

U prvom susretu talijanskog prvenstva u 2020. godini Lazio je na gostovanju pobijedio Bresciju sa 2-1 upisavši devetu pobjedu u nizu čime je izjednačio klupski rekord. Rimljani su do pobjede stigli golom Cire Immobilea u prvoj minuti sudačke nadoknade. Domaćin je poveo u 18. minuti golom Maria Balotellija, izjednačio je Immobile pogotkom iz kaznenog udarca u 42. minuti, a kada se već činilo kako će se susret završiti bez pobjednika, Immobile je donio pobjedu 'nebesko-plavima'.

Lazio je devet pobjeda u nizu posljednji put upisao u sezoni 1998/99. pod vodstvom švedskog stručnjaka Svena-Gorana Erikssona. Na ljestvici vode Inter i Juventus sa po 42 boda, dok je Lazio treći sa 39 bodova.

Linker
02. svibanj 2024 03:15