Ryan Pierse/Getty Images
KOMPLIMENTI NA OBJE STRANE

KANE SE NAKLONIO HRVATSKOM MAESTRU: 'Modrić igra fantastično, legitiman je kandidat za Zlatnu loptu, ali nadam se da će u nedjelju ostati diskretan'

Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 17. studeni 2018. 21:11

Ako ste gledali naših pet utakmica nakon Svjetskog prvenstva, znate da nismo sjedili na lovorikama. Siguran sam da smo u međuvremenu narasli, da smo još jači nego što smo bili u Rusiji, samouvjereno je Gareth Southgate istrčao pred novinare sinoć u Grove Hotelu, klupskoj bazi na londonskoj periferiji.

Engleskom izborniku ne možete lako izbiti argumente iz ruku. U posljednja četiri mjeseca uveo je u kadar nekolicinu mlađih kandidata i zaoštrio borbu za dresove.

Engleska je Ligu nacija, istini za volju, otvorila domaćim porazom protiv Španjolske, ali u sljedećim utakmicama je uhvatila pobjednički ritam i protutnjala pored “La Roje” na uzvratu u Sevilli.

 Reuters/John Sibley
Action Images via Reuters

- Dobili smo na širini rostera, a nakon toga smo malo korigirali sustav. Sada smo fleksibilniji nego na SP-u. Moj je dojam da smo svakom sljedećom utakmicom sve bolji, da momčad napreduje krupnim koracima i da je dodatno izbrusila pobjednički mentalitet. Što se tiče Hrvatske, suparnika smo dobro upoznali u prethodne dvije utakmice. Znamo na kojim dijelovima terena su moćni, znamo njihove preferencije u građenju napada, a iz analize su isplivale i neke slabosti koje ćemo pokušati iskoristiti - dodaje Southgate.

Harry Kane je odgovarao na pitanja o Wayneu Rooneyju i Luki Modriću s kojim je u dresu “spursa” skupio svega nekoliko zajedničkih nastupa.

- Rooneyjev rekord u dresu reprezentacije (53 gola, op. n.) nije nedostižan, ali ne bih gledao daleko u budućnost (on je na 19 pogodaka, op. n.). Dajte mi za početak dvije-tri godine da vidim kakvo ću prolazno vrijeme tada imati. Kada govorimo o Modriću, on je zaista legitiman kandidat za Zlatnu loptu ove godine jer je u 2018. igrao fantastičan nogomet, ali nadajmo se da će u nedjelju ostati diskretan - rekao je Kane.

Rezultati by SofaScore

Linker
16. travanj 2024 16:07