PREKINUTA UTAKMICA

KAOS U PODGORICI Tukli se i huligani i igrači, vratar Akinfejev pogođen bakljom

Baklja je doletjela sa sjeverne tribine, a prema crogorskim "Vijestima" vođa navijača se ispričao preko razglasa i naglasio da je huilgan identificiran
Piše: HinaObjavljeno: 27. ožujak 2015. 22:39

Dvoboj petog kola C skupine kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo u Francuskoj 2016 . godine između Crne Gore i Rusije u Podgorici prekinut je u prvoj minuti nakon što je vratar 'Zbornaje' Igor Akinfejev pogođen bakljom u glavu.

Baklja je doletjela sa sjeverne tribine, a prema crogorskim "Vijestima" vođa navijača se ispričao preko razglasa i naglasio da je huilgan identificiran. Ruski vratar je na nosilima iznesen s terena nakon čega je njemački sudac Deniz Aytekin povukao obje reprezentacije u svlačionicu. Akinfejev je prevezen izravno u Klinički centar, a na suprotnoj tribini je u međuvremenu došlo do sukoba između navijača Crne Gore i Rusije

Utakmica je nastavljena nakon više od pola sata prekida, a, nažalost, nereda je bilo i prije utakmice u središtu Podgorice, a izazvali su ih ruski navijači. Skupina od 50 gostujućih navijača se okupila na Trgu republike, gdje je prvo pjevala i uzvikivala "Rusija i Srbija, braća zauvijek," a potom i pokušala zapaliti američku zastavu, no u tome ih je spriječila policija. Zatvoreno je i više ulica u središtu grada.

Nažalost, incidentna atmosfera se nastavila i utakmice je konačno prekinuta u drugom poluvremenu. Prema pisanju crnogorskih medija, sa zapadne tribine je na teren doletio upaljač koji je pogodio ruskog reprezentativca Oelga Šatova. Rusi su pokazali predmet sucu koji je odlučio završiti agoniju i donijeti odluku o konačnom prekidu. Došlo je i do naguravanja među igračima. Inače, delegati Uefe vijećali su u poluvremenu i donijeli odluku u nastavku dvoboja.

Linker
24. rujan 2024 03:30