ISPAO IZ MOMČADI

KAPETAN ENGLESKE I MAN. UNITEDA PROLAZI NAJTEŽE TRENUTKE U KARIJERI 'Kada me moja zemlja i klub ponovno budu trebali, bit ću spreman'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. listopad 2016. 13:08

Kapetan engleske nogometne reprezentacije proživljava možda i najteže trenutke u svojoj bogatoj karijeri nakon što ga privremeni izbornik Gareth Southgate nije uvrstio u momčad za kvalifikacijski susret za Svjetsko prvenstvo kojeg Gordi Albion igra protiv Slovenije.

Southgate je svoj potez opravdao na način da je kazao kako to nema veze sa formom Rooneya već je to učinio iz taktičkih razloga. Osim što ga je publika propisno izviždala na posljednjoj utakmici Engleske na Wembleyu protiv Malte (2:0), Rooney nije nastupio niti za United u posljednje tri ligaške utakmice. Iako će službeno ostati kapetan svoje zemlje, njegovu će dužnost na terenu protiv Slovenije obavljati Jordan Henderson.

- Znam da trenutno ne igram najbolji nogomet. Posljednjih nekoliko utakmica za United sam proveo na klupi, ali to je nogomet. Na meni je da nastavim naporno trenirati i kada me moja zemlja i klub ponovno budu trebali bit ću spreman.

Iako ga je Southgate izostavio iz reprezentativnih planova, Rooney ne razmišlja o prekidu reprezentativne karijere.

- Već 13 godina igram za Englesku i uvijek sam davao sve od sebe. Ali, sada je došlo vrijeme kada nisam prva opcija kao što je to ranije bio slučaj. Siguran sam da će me Henderson dobro zamijeniti, on je fantastičan lider i zaslužio je priliku. To će biti veliki trenutak za njega i njegovu obitelj - rekao je Rooney pa nastavio:

- Znam da mi više nije 20 godina, ali nije mi niti 35, 36 kako neki misle. I Ryan Giggs sa 30 godina nije bio igrač kao kada je imao 18, ali igrao je nogome do svoje 40.. Mogao sam se povući nakon ljeta, ali to jednostavno nisam ja.

Linker
13. svibanj 2024 14:21