Ante Cizmic / CROPIX
BUGARI ZAZIVAJU PRODUŽETKE

KAPETAN HAJDUKA OTKRIO RAZLOG MUČENJA NA POLJUDU 'Nismo mogli pokazati sve što smo radili na pripremama. Teren je katastrofalan, teško je tako igrati'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 27. srpanj 2018. 10:12

Nogometaši Hajduka u prvoj su utakmici 2. pretkola Europske lige pred 26.000 gledatelja na Poljudu svladali Slaviju iz Sofije sa 1:0 i upsješno otvorili novu europsku sezonu. Bijeli su u drugom dijelu došli do teško izborene, ali zaslužene pobjede, a glavni akteri utakmice bili su zadovoljni.

Strijelac Ahmed Said nije htio pred mikrofone, ali jest zato sjajni Josip Posavec koji je debitirao za bijele u službenoj utakmici.

"Ostvarili smo pobjedu od 1:0, ali je ona po prikazanom na terenu trebal biti i veća. Dominirali smo većim dijelom utakmice, a njihov vratar je zaista imao svoj dan, dosta toga je obranio. Pobjeda je poticaj za dalje, prvenstvo koje dolazi te uzvrat u Bugarskoj. Najvažnije je bilo ne primiti gol, zadovoljan sma zbog toga, ali nisam važan ja nego rezultat momčadi. Nadam se da ćemo u uzvratu odigrati dobro, te makar uz remi proći dalje", poručio je Posavec.

Kapetan Zoran Nižić bio je asistent kod gola, liznuo je loptu glavom prije Saidova pogotka...

"Najvažnije je da smo pobijedili na ovom teškom, katastrofalnom terenu na kojemu je bilo teško igrati. Nismo mogli pokazati sve što smo radili na pripremama na ovom terenu, ali ponavljam da je pobjeda važna, a mogla je biti izraženija. Bili smo strpljivi, igrali ozrganizirani nogomet i zasluženo pobijedili", rekao je Nižić.

Bugari su bili čvrsti, dugo su odolijevali, a u prvom dijelu su bili i opasni. Njihov stoper Andre Hristov ipak nije zadovoljan rezultatom.

"Ne mogu nikad biti zadovoljan kada se izgubi, pa makar i minimalno. Preostaje nam da u uzvratu odigramo jednako dobro, samo što moramo biti konkretniji u završnici. Pokušat ćemo izboriti pobjedu, možda i produžetke ili postići dva pogotaka pa proći dalje. Amtmosfera je bila jako dobra, no teren je slabom stanju", kazao je Hristov.

Linker
13. svibanj 2024 14:52