Vladimir Dugandzic / Cropix
VRIJEME JE DA SE KRENE?

KAPETAN MISTERIOZNO PORUČIO 'Ovo je bila moja posljednja utakmica za Hajduk...'

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 10. svibanj 2016. 15:20

U Poljudu su zaredali dovođenjem igrača pred novinare, kao dokaz novog trenda susretljivosti prema medijima, pa su tako u utorak plasirani Lovre Kalinić i Anthony Kalik. Duo „Ka-ka“, vrlo sinkronizirano govorio je o uspješnoj sezoni, pa je vratar Kalinić, primjerice, ocjenjuje 'osmicom obzirom na okolnosti', dok je Kalik 'presretan i zadovoljan napralvjenim'.

Lovre Kalinić je pokušao objasniti rezultatski loše proljeće:

- Svi nam zamjeraju seriju slabijih rezultata, ali ima stvari na koje ne možeš utjecati. Vodite računa da Franck Ohandza i Nikola Vlašić nisu igrali, a oni su nam vrlo bitni igrači. Kao kapetan ne mogu svojim suigračima baš ništa zamjeriti na planu srčanosti, agresije, borbenosti. Meni je najbolnija bila eliminacija u polufinalu kupa. A najbolji trenutak ona pobjeda nad Dinamom u prvenstvu.

Na primjedbu kako su manjkavi rezultati stigli i zbog prodaje u zimskom razdoblju tri standardna prvotimca ( Goran Milović, Mijo Caktaš, Andrija Balić) Kalinić je uvratio:

- Istina, nije bilo lako, ali ipak smo uspjeli, jer smo četiri kola prije kraja osigurali Europu za razliku od prošle godine kada smo se borili do posljednjeg kola.

Kao kapetan momčadi ocijenio je da odlasci predsjednika Brbića i sportskog direktora Vučevića, 'bez obzira što su to stresne situacije ipak nisu imale utjecaja na igru'. Kaliniću se u zimskom prijelaznom roku izjalovio transfer u Aston Villu, on se za ovu priliku ograničio na konstataciju:

- Kad se to događalo nije mi bilo lako, našao sam se u situaciji da samo radom i treningom, fokusom na Hajduka ostanem pri sebi, bez nekih očajanja. Inače, ovo protiv Intera mi je bila posljednje utakmica za Hajduk…

Pa je dodao:

- Ove sezone. Kad pogledam kako sam branio mogu biti zadovoljan i to u prvom redu jer su me ozlijede poštedjele.

Kalinić neće braniti u Zagrebu, dobio je predah za pripremu za odlazak u Francusku na Euro 2016.

Mladi Australac hrvatskih korijena Anthony Kalik, koji vrlo slabo govori hrvatski i poslije nego je više od tri mjeseca u Poljudu ipak je prozborio na našem jeziku kako je 'bio na Korčuli kod babe Palmine“ pa je nastavio govoriti engleski…'.

- Presretan sam u odnosu na činjenicu da sam dogurao do prve momčadi, mislim da mogu igrati i bolje.

Kalik je rođen u studenom 1997. godine, ovo mu je prvi odlazak iz Australije na duže vrijeme. Nedostaje mu obitelj…

Linker
17. svibanj 2024 23:32