Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
TRENEROVA DESNA RUKA

KAPETAN RUKOMETNE REPREZENTACIJE OSJEĆA SE ODLIČNO 'Radim terapije i dobro se nosim s naporima'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 02. kolovoz 2016. 14:44

Kapetan Marko Kopljar jedna je od najvažnijih karika u sastavu Hrvatske. Prošle sezone imao je velikih problema s koljenom, mučio se, zbog toga je trpio i status u Barceloni pa je krajem sezone zamijenio klub i prešao u dres mađarskog Veszprema.

No, ono najvažnije, Marko ne vuče nogu, s tom činjenicom njegov obrambeni angažman je kudikamo bolji, a s takvim angažmanom rastu i hrvatske ambicije. Još kad se “otkači”, kao protiv Slovenije, i krene zabijati u serijama, to postaje velika prednost za Hrvatsku. Dakle, ključno je pitanje kako je uoči nastupa u Riju koljeno hrvatskog kapetana?

- Koljeno je OK. Svakodnevno radimo terapije i jačanje i pratimo to. Sačuvan sam u prva dva tjedna, što je bilo dobro, tako da se sada sve lakše nosim s naporima. U odnosu na Poljsku, svakako.

Samo da krene

Je li bilo straha da bi Rio mogao biti izgubljen. Prijetila je i operacija...

- Nisam ni u jednom trenutku pomislio da bih mogao ostati bez Rija. Naravno, uvijek može doći do komplikacija, no kod mene, na sreću, nije došlo i držat ćemo ga jakog za utakmice koje nas čekaju.

Kopljar ima iskustvo s prošlih Igara u Londonu. Otad je bronca u džepu?

- London je odlično iskustvo, letjeli smo stvarno, izgledali odlično. Protiv tih Francuza, na žalost, nije bilo dosta raspoloženih igrača da bismo uspjeli. Događa se. Nije nam puno nedostajalo, mislim da su detalji bili u pitanju.

Što je ključ uspjeha, po Kopljaru, na Olimpijskim igrama?

- Ključ uspjeha na OI je četvrtfinalna utakmica, ona otvara vrata borbe za medalje. Imali smo dovoljno vremena za pripremiti se i siguran sam da će to biti dobro kada bude trebalo.

Zasad ne izgledamo dobro...

- Malo smo sakrili, malo smo umorni, ne znamo ni mi sada koliko možemo, osim da znamo da možemo biti puno bolji. Slično je bilo i prije Londona, bili smo mrtvi, ali kada je počelo, bilo je super.

Agresivnost u napadu je vječno pitanje. Nekad mu nedostaje, pa nedostaje i momčadi?

- Ne mogu utjecati na taj dio, rekao sam to već puno puta. No, tu je i Luka Stepančić, možemo odlično surađivati. Jedini je problem što ni jedan ni drugi nismo skroz zdravi, no, bez obzira na to, pokušat ćemo to odraditi na visokoj razini.

Prvi protivnik je Katar?

- Katar je drugi na svijetu. Imali su dvije godine za pripremu. Ako bi netko trebao biti uigran, onda su to sigurno oni. Najjača strana su dva odlična golmana i dva sjajna šutera. Mane ćemo zadržati za sebe.


Krakow, 290116.
Gradska sportska dvorana Tauron Arena..
Polufinalna utakmica Europskog rukometnog prvenstva izmedju Hrvatske i Spanjolske.
Na fotografiji: Marko Kopljar.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Cizmic / CROPIX / CROPIX

Tunižani su ‘prljavi’

Danska je tradicionalno opasna.

- Hansen je glavni, oko njega se sve vrti. Landin je taj u obrani. Tu nema tajni, obostrano.

Francuska dolazi s dva olimpijska naslova u nizu?

- Francuska je zdravija nego na EP. Bit će puno bolji, posebno stariji, koji su bili potrebni za rezultat na Euru. I to je razlog zašto nisu uspjeli u Poljskoj.

Argentina budi svakakva sjećanja.

- Mislim da su prepolovljeni ozljedama. Generalno su oni reprezentacija koju treba dobiti.

I Tunis spada u te.

- Tunis je izbacio Makedoniju, ima nekolicinu odličnih igrača. Jallouzz s kojim sam igrao je opasan, izraziti šuter. “Prljavi” su i ne smije se loviti u tu igru s njima. Tu treba biti jako koncentriran.

Druga skupina je totalno ujednačena.

- Iskreno, tu ne vidim momčad koja ne može proći, niti onu koja ne može ispasti. Šveđani s Kimom Anderssonom, Nijemci jači za Gensheimera, Poljaci s Dušebajevom na klupi, Slovenija koju znamo s Vujovićem, pa na sve to domaćin Brazil i nepredvidljiv, sličan Tunisu, Egipat. Jako teška skupina. Ne, nemam želja za četvrtfinale, želim jedino da mi budemo zdravi.

Kako je prošao rastanak s Barcelonom?

- Rastanak je prošao, to je sada jedino bitno. Koncentriran sam na Veszprem i na Olimpijske igre.

Niste baš sretni, očekivali ste da će biti malo drukčije, no, trebalo bi drukčije biti u Veszpremu?

- Iskreno, nisam stigao promijeniti sredinu, pripreme su brzo bile, pa promjena nije utjecala na mene. U Vezpremu sam bio jednom. Uglavnom, znam kamo dolazim, kakva su očekivanja. Imam na poziciji još dva desna beka Nagya i Ancsina, ali ima i puno utakmica i na meni je da se izborim za ostalo - zaključio je Marko Kopljar.

Linker
10. svibanj 2024 14:55