Ronald Goršić / CROPIX
BEZ PROMJENA NA VRHU

Karadžić ostaje predsjednik FSS-a: 'Igrali bismo na SP-u da nije bilo Josipa Šimunića'

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 18. ožujak 2014. 17:40

Karadžić je na redovitoj skupštini Nogometnog saveza Srbije (FSS) predložio svoj ostanak na predsjedničkoj funkciji, a njegov je prijedlog prihvaćen uz uvjet da do kraja travnja napravi radikalne promjene, inače će se zatražiti održavanje izvanrednih izbora.

Karadžić je skupštinarima podnio izvještaj za prošlu godinu, u kojem se, dakako, najviše spominje neodlazak na SP u Brazilu.

- To je naš najveći neuspjeh, iako smo na početku kvalifikacija objasnili da će taj ciklus biti predviđen za pomlađivanje i remont momčadi. Rezultat, međutim, nije smio izostati, a Siniša Mihajlović je malo pretjerao s pomlađivanjem…

Karadžić je uvjeren da bi se Srbija plasirala u Brazil da nije bilo Josipa Šimunića.

- Njegov prekršaj na Sulejmaniju spriječio nas je da pobijedimo Hrvatsku u Beogradu i izborimo dodatne kvalifikacije. A tamo bismo sigurno napravili puno - ocijenio je.

Dodao je da će se sredinom lipnja, nakon povratka s turneje u SAD-u i Brazilu, razgovarati o novom izborniku.

- Taj čovjek će imati slatke brige jer Srbija još nikada nije imala 30 do 40 igrača u kadru. Imamo visoku kvalitetu i moramo se plasirati na Europsko prvenstvo u Francuskoj, iako neće biti lako - zaključio je Karadžić.

Linker
19. svibanj 2024 19:07