screenshot
NE IDE VIŠE OVAKO

KATALONCI OPTUŽUJU REAL, MALI OPTUŽUJU VELIKE, ALI SAD BI BILO DOSTA... Primera od ljeta 2018. uvodi video tehnologiju?

Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 01. veljača 2017. 09:59

Španjolska liga mogla bi od ljeta 2018. uvesti video tehnologiju za pomoć sucima u spornim situacijama kakva je korištena na Klupskom SP-u u Japanu. To su u utorak potvrdili predsjednik lige i španjolski ministar sporta nakon što Barceloni nije priznat regularni gol na gostovanju kod Betisa.

- Ja sam pobornik tehnologije, jer kada sudac nedoumicu razriješi krivo izaziva oštre reakcije - rekao je Inigo Mendez de Vigo, ministar obrazovanja, kulture i sporta.

- Nedavno sam razgovarao s jednim visokopozicioniranim dužnosnikom našeg nogometa koji je bio protiv video kontrole.

Lopta koja je debelo prešla crtu Betisova vratara, nakon čega je susret završio 1:1, samo je posljednji u nizu slučajeva koji su probudili duhove u Španjolskoj. Iz Barcelone poručuju kako suci favoriziraju vodeći Real Madrid. Nakon prve četvrtfinalne utakmice Kupa u Bilbau protiv Athletica, nakon koje je također bilo polemike, Ivan Rakitić rekao je kako “sudac neće moći zaspati noćas kada pogleda snimku”.


Jordi Alba Shocking Disallowed GOAL

No, ne bune se samo veliki klubovi, štoviše, oni mali smatraju kako su suci nakloni najmoćnijima.

Razgovori s FIFA-om

- Nismo iz glavnog grada, a niti Barcelone, no zaslužujemo jednako poštovanje kao ostali - rekao je napadač Osasune Oriol Riera nakon domaćeg poraza od Seville. Nedavno je Barcelonin branič Gerard Pique nakon derbija s Villarrealom zastao pokraj aut-linije po završetku susreta, pa rukom mahao i gledao prema počasnoj loži gdje se nalazio predsjednik lige Javier Tebas: - Jesi li vidio? Da, ti, ti! Jesi li vidio?

Tebas je u utorak rekao kako osam mjeseci razgovaraju s Komisijom FIFA-e oko uvođenja tehnologije te su održani sastanci u Amsterdamu i New Yorku. Ona bi mogla biti testirana iduće sezone na nekoj kup utakmici.

Linker
18. svibanj 2024 19:46