screenshot
STRAŠNO SU OŠTEĆENI

KATALONSKA JAVNOST JE JEDNOSTAVNO - OGORČENA Da nije sudačkih pogrešaka Barcelona bi bila ispred Real Madrida!

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 31. siječanj 2017. 16:01

Bijes se u Kataloniji nije smanjio nakon uistinu nevjerojatne pogreške suca Alejandra Josea Hernandeza Hernandeza i njegovih pomoćnika u rano nedjeljno poslijepodne na stadionu Benito Villamarin. Alegria je u 75. minuti doveo Betis u vodstvo, a odmah nakon toga Pezzella, koji je bio u duelu s Jordijem Albom (možda je tukao i Barcin bek), poslao je loptu preko gol-crte vlastitih vrata. Ne, nije Barcelona izjednačila na 1:1, iako je Pezzellin suigrač Aissa Mandi loptu izbacio nakon što je ona debelo prošla crtu. Suci to nisu vidjeli, pa je pogodak Luisa Suareza u 90. minuti Barci bio dovoljan samo za bod.

- Ne pričamo u sucima, a sportaši su već rekli što su trebali kazati. No, jasno je da moramo implementirati tehnologiju kako bismo izbjegli situacije poput ove nedjeljne. I to ne govorim zato što smo mi oštećeni, možda u budućnosti bude i suprotnih situacija, nego zbog sporta - poručio je jučer glasnogovornik Barcelone Josep Vives.

Španjolska je jedina od najjačih europskih liga u kojoj još nema tehnološke pomoći, a nakon skandala u Sevilli jasno je da se po tom pitanju nešto mora napraviti. Koliko god je pogreška Hernandeza i društva nevjerojatna, teško je za povjerovati da su vidjeli da je lopta prešla crtu i nisu htjeli priznati gol. Barcu su, doduše, na tom dvoboju već oštetili, jer joj nisu dosvirali evidentni kazneni udarac nakon prekršaja na Neymaru.


Jordi Alba Shocking Disallowed GOAL

- Logično je uvođenje tehnologije, kao što je to napravila FIFA i neke druge lige. U isto vrijeme, u nedjelju smo mogli vidjeti kako je lopta u Sevilli prešla crtu, a pogodak nije priznat, dok je Roger Federer na Australian Openu tražio pomoć Hawkeyea. Želimo da se tehnologija odmah uvede, ali to ne ovisi o nama. Mnogi klubovi podržavaju tu ideju, radi se o tome da sucima damo alat koji će njihov posao učiniti manje kompliciranim - podvukao je Vives.

Katalonski Mundo Deportivo prepun je optužbi na račun sudaca i cjelokupnog sustava. Stigli smo do 2017. godine, a u tako uglednoj ligi poput Primere još nema tehnološke pomoći sucima.

- Španjolska je daleko iza ostatka svijeta - poručuje Mundo Deportivo u svom komentaru.

Nije Mundo Deportivo stao na tome. Blago su prozvali i Barcelonu jer uporno drži stav da nema komentiranja sudačkih odluka.


1-1 All Goals

- Čak i filomadridski komentatori priznaju kako bi situacija na ljestvici bila drukčija da u La Ligi postoji videoarbitraža. U Barceloni šute, iako su ih suci u siječnju uništili. Da su odluke bile pravedne, Barca ne bi sada imala četiri boda zaostatka za Realom, već bi imala dva boda prednosti na vrhu - zaključuje Mundo Deportivo.

Osim sraza s Betisom, za njih je sporan i okršaj Barce u Villarrealu u 17. kolu, gdje je utakmica završila 1:1, a kod 1:0 za domaćina nije sviran očigledni kazneni udarac za Barcelonu. U 19. kolu suci su pomogli Realu, jer je u 2:1 pobjedi protiv Malage gol za 2:0 Sergio Ramos zabio iz zaleđa. Dva boda s Villamarina, dva boda s La Ceramice i dva boda s Bernabeua, to je tih šest bodova razlike na ‘katalonskoj’ i službenoj ljestvici La Lige.

Linker
05. svibanj 2024 05:39