Vojko Basic / CROPIX
JEDAN SRETAN, DRUGI...

Kek ne likuje zbog pobjede: 'Sad je vrijeme za radovanje, ali ne i pretjerana slavlja'

Trener Riječana se nije ponio pred novinarima trijumfalistički, kao i uvijek izvanredno se kontrolirao
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 01. studeni 2015. 21:04

Hajduk je doživio debakl, navijači „bijelih“ su domaće igrače svejedno ispratili skandiranjima „Ja te volim Hajduče“, ali su sigurno ostali vrlo razočarani, doslovno ubijeni u pojam obzirom da je splitska momčad doživjela teški poraz. Sve se odvijalo prošlih dana kao u priči, baš onako kako su navijači Hajduka planirali, ali je to bio račun bez Matjaža Keka, trenera Rijeke koji je znao iskoristiti slabosti protivnika.

Trener Riječana se nije ponio pred novinarima trijumfalistički, kao i uvijek izvanredno se kontrolirao. Rekao je:

-Vjerujem da se slažete da je naša pobjeda zaslužena i to ne samo po omjeru golova nego i po igri. Sad je naše vrijeme za radovanje, ali ne i pretjerana slavlja.

Kek je ocijenio kako je Rijeka postigla veliku pobjedu, čestitao je svojim igračima na načinu kako su se suprotstavili Hajduka u naletu,

-Moramo biti ponosni, ali ne i bahati. Liga je zanimljiva, to je dobro, ali do kraja ima još mnogo, ovo je tek petnaesto kolo, daleko je 36.

Trener Rijeke je istakao i ambijent, koji je inspirirao njegove igrače, zahvalio je svojim navijačima na podršci.

-Mi smo ekipa koja se formira, rastemo iz utakmice u utakmicu, ova pobjeda i igra mora nam biti motiv za daljnji napredak.

Poslije Keka je stigao trener Hajduka, snuždeno je djelovao Damir Burić premda se trudio pokazati da je „to nogomet“.

-Bila je dinamična utakmica, Rijeka je zasluženo dobila. A moji su htjeli, pokazali su moral i htijenje, nažalost nije bilo realizacije.

- Htjeli su, imali smo posjed, to su utakmice u kojoj se mora biti bolji što se tiče ofanzive. Falio nam je zadnji pas, ali mi smo na dobrom putu. Što se tiče Rijeke oni su puni iskustva, duže su zajedno, imaju kontinuitet.

I za kraj je izrazio žaljenje što od početka nije imao na raspolaganjuj Velazqueza i Ohandzu, s njima bi sigurno situacije bila drugačija“.

-Razočaran sam zbog naših navijača, nismo im uzvratili

Linker
05. svibanj 2024 02:04