Screenshot: Youtube
ČUDESNI DOŽIVLJAJ

KENNEDY SE 63' U BERLINU 'PRETVORIO U KRAFNU', A BIVŠI NOGOMETAŠ RIJEKE 53 GODINE KASNIJE U LEGENDU 'Prošli su me trnci, bilo je nevjerojatno...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. listopad 2016. 15:13

Američki predsjednik John F. Kennedy 1963. godine u Zapadnom Berlinu održao je govor u kojem je želio poentirati rečenicom “Ich bin ein Berliner”, prijevod koje doslovno znači - ja sam krafna! Stanovnicima Berlina njegovo nepravilno korištenje člana “ein” bilo je nevjerojatno simpatično, zbog čega su ga brzo zavoljeli.

Damir Kreilach nije se u Berlinu morao razbacivati slatkim riječima, bilo mu je dovoljno odjenuti crveni dres Uniona i biti ono što jest. Nije mogao pogriješiti, a koliko ga cijene navijači Uniona najbolje svjedoči događaj s Westfalena u Dortmundu, gdje su upravo njemu posvetili koreografiju. Kreilachov lik kako slavi pogodak, praćen velikom bakljadom, najbolje dokazuje kako nekadašnji kapetan Rijeke kotira kod navijača Uniona.

- Uz Armadin oproštaj koji sam doživio na Kantridi ovo mi je bio najljepši trenutak karijere. Prošli su me trnci, stvarno je bilo emotivno. Još na ovakvoj utakmici, na ovako posebnom stadionu… Stvarno poseban doživljaj - kaže Damir Kreilach, koji je prije nešto više od tri godine otišao iz Rijeke u Union Berlin.

- Ovo mi je prije svega poticaj da budem uzor na terenu i izvan terena, počašćen sam ovako velikim priznanjem koje shvaćam kao motiv da nastavim kao i do sada. Union je obiteljski klub, velika je povezanost navijača s upravom i nama igračima što nastojimo koristiti na najbolji način.

Union je na čuvenom Westfalenu pratilo čak 12 tisuća navijača, koji su potegnuli 500 kilometara da bi bili uz svoje ljubimce. Borussia se na kraju provukla u idući krug natjecanja preko lutrije jedanaesteraca, a Kreilach je utakmicu odgledao s klupe.

- Nažalost, nisam igrao, trener je nas pet igrača odmarao za subotu i utakmicu protiv Fortune, ali je plan bio da uđem zadnjih 30-ak minuta. Dogodile su se dvije ozljede i trener je morao uvoditi druge igrače. Hrvatsku je zato u ovoj velikoj utakmici za Union predstavljao Roberto Punčec, koji je odigrao na jako visokoj razini.

CIJELI INTERVJU PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN!

Linker
18. travanj 2024 03:20