Getty Images
REDSI NA MLAZNI POGON

KLOPP IZNENADIO: NIJE TO ONAJ LIVERPOOL KOJI BIH ŽELIO!? 'Velika je stvar kad ne znaš godinu dana za poraz, ali sve bih to mijenjao za jednu stvar...'

Liverpool je i u 37. utakmici u nizu ostao neporažen u Premier ligi. Navijači su oduševljeni, ali i očekuju konačnu nagradu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. siječanj 2020. 17:52

Arsenal, Chelsea i sad - Liverpool. Godinu dana bez poraza u Premier ligi, "Redsi" su ušli u odabrano društvo. Zanimljivo, njihov trener, kreator čudesnog niza, povlači kočnicu:

"Nije ovo još onaj Liverpool kojeg želim!".

Jürgen Klopp je na zemlji, zna da bi bilo opasno "poletjeti" usred sezone. No pobjeda Liverpoola protiv Sheffield Uniteda nešto je što će itekako veseliti sve ljubitelje popularnog kluba, godinu dana bez poraza rezultat jer koji će se pamtiti...

Broj bodova u godinu dana

Nanizali su 37 utakmica bez poraza, osvojili 101 bod u tom razdoblju i to sve nakon 2-1 poraza od Manchester Cityja tog 3. siječnja 2019. godine, izgubljene utakmice od kasnijeg prvaka.

"Stiglo je samopouzdanje, veliko samopouzdanje nakon osvajanja Lige prvaka prošle sezone. To nas je poguralo.", poručio je Andy Robertson, branič Liverpoola, te je dodao:

"Moramo ostati fokusirani, jer osvajanje naslova je prioritet, to je nešto što nas motivira. Znamo koji je naš konačni cilj, uzeti Premier ligu".

Najbolji strijelci u godinu dana

Taj 25-godišnjak ponudit će još nešto, a što potpisuje cijela momčad, pa i trener:

"Ma cijelu ovu kalendarsku godinu i sve te bodove bih zamijenio sa jednom pravom sezonskom. A to bi onda značilo da smo prvaci!"

Pobijedili su u 32 od 27 susreta prošle sezone, a što znači da imaju fantastičan prosjek od 2.73 boda po utakmici. Koliko su briljantni potvrđuje usporedba da je City, kad su osvojili rekordnih 100 bodova u sezoni 2017/18, imao prosjek od 2.63 boda po utakmici...

"To govori dosta pozitivnih stvari o nama. Zapravo nemam riječi, ovo je sjajno, velika stvar.", rekao je Klopp na prvu, a onda dodao:

Najveći niz bez poraza u ligi

"Ponosan sam na svoje igrače, ali ne smijemo stati. Čeka nas još dosta utakmica, dosta posla."

I ona znakovita rečenica s početka...

"Nije ovo još onaj Liverpool kojeg želim na kraju, ali jako smo blizu ispunjenju konačnog cilja", zaključio je Klopp.

Ostati fokusiran, to je sad najbitnije za Liverpool i njegove igrače, dosta je još do kraja...

LIVERPOOL, ENGLAND - DECEMBER 16:  Jurgen Klopp, Manager of Liverpool and Dejan Lovren of Liverpool celebrate following their sides victory in the Premier League match between Liverpool FC and Manchester United at Anfield on December 16, 2018 in Liverpool, United Kingdom.  (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)
Getty Images

Linker
08. svibanj 2024 00:54