CROPIX
NE TREBAJU PRODAVATI

KLUB KOJI OBOŽAVA HRVATE PONUDIO ČAK 5 MILIJUNA EURA ZA NAJBOLJEG STRIJELCA HNL-A, A DIREKTOR NIJE NI TREPNUO 'Naši najbolji igrači nisu na prodaju!'

OSIJEK Najbolji strijelac Osijeka i jesenskog dijela Prve HNL, prema pisanju ukrajinskih medija, i dalje u fokusu kijevskog Dynama, no sportski direktor Alen Petrović je izričit
Piše: Darko RužićObjavljeno: 03. siječanj 2020. 16:54

Donedavno bi u Gradskom vrtu razrogačili oči na iznos za nekog njihova igrača u visini četiri milijuna eura. A tako je Transfermarkt procijenio 24-godišnjeg Mirka Marića, najboljeg strijelca jesenskog dijela prvenstva Prve HNL. Ujedno to je iznos koji je Dynamo Kijev, kako navode ukrajinski mediji, spreman platiti za Marićev transfer iz Osijeka. Samo, službene potvrde tim navodima nema. Ni ponude pristigle na adresu prvoligaša s Drave.

- Naši najbolji igrači, a Marić je među njima, u ovom trenutku nisu na prodaju. Mi smo u situaciji kada nam nije nužno rasprodavati da bi preživjeli - kazao je sportski direktor Alen Petrović.

Bilo je to samo koji dan prije nego što je plasirana informacija o zanimanju Kijevljana za Mirka Marića. Očekivano i već uobičajeno, iz Gradskog vrta nitko ne komentira mogućnost Marićeva transfera. Šutnja je zlato, pravilo je kojeg se drže Osječani.

- Za naše se igrače i inače raspituju brojni ugledni europski klubovi, ali što to znači, ništa zapravo - izjavio je Petrović.

Četiri milijuna eura je ozbiljan iznos, ali u Osijeku ta brojka nikoga nije uzbudila. Klub živi i funkcionira na način da o izlaznim transferima u ovom trenutku ne ovisi niti o njima razmišlja. Stabilan je u prihodima. Čak je u planu pojačanje sadašnjeg kadra. Ali rano je o tome govoriti. Zimski prijelazni rok još nije ni počeo. Međutim, neće biti iznenađenje ako među Bijelo-plave dođe poneki igrač koji će ne samo popuniti brojno stanje u svlačionici, već svojim učinkom na igralištu donijeti dodatnu kvalitetu za velike proljetne ambicije i ciljeve. Kroz tu prizmu mora se na sve gledati, na možebitne dolaske i odlaske. Iako, nikad ne reci nikad, tko zna kako bi se i kako će se u Osijeku ophoditi dođe li neka ponuda za nekog od njihovih sadašnjih nositelja igre koja “izuva iz cipela”.

- Marić vrijedi pet milijuna eura. Ali još smo prošlog ljeta odbili taj iznos i zadržali ga u Osijeku - ispalio je sredinom jesenskog dijela prvenstva Alen Petrović.

Osijek, 151219.
Stadion Gradski vrt. Nogometna utakmica ,19 kolo HT Prve HNL ,Nk Osijek-Slaven Belupo
Na fotografiji: Mirko Maric
Foto: Ivan Peric / CROPIX
Foto: Ivan Peric / CROPIX

Sad je konstanta

Samo, to je bilo tada, to je bilo u trenutku dok se bljesak i golgeterski učinak Mirka Marića nisu pretvorili u konstantu na kojoj Osijek temelji i gradi put prema vlastitim uspjesima. Prodaju najboljeg strijelca Bijelo-plavih, vodećeg na tablici strijelaca Prve HNL teško bi bilo, nemoguće objasniti navijačima kluba i pri tome ih uvjeriti da su rezultatske ambicije nepromijenjene. Da bi progutali tu gorku činjenicu, jednog dana, ako i kada dođe, makar teška srca pomirili bi se tek s činjenicom da je u pitanju iznos transfera toliki da je ponudu nemoguće odbiti. Samo, nešto se, čini se ipak događa.

- Ja ništa ne znam. Stvarno, najiskrenije, sve što se spominjalo do sada doznao sam iz medija. Dynamo Kijev je veliki klub, ali još nikakvih kontakata nisam imao. Rekao sam već, o svemu će jednog dana odlučiti Osijek. To je moj sadašnji klub i u njemu sam jako zadovoljan. Još imamo zajedničke ciljeve i to je u ovom trenutku moja jedina preokupacija. Spremiti se za početak proljetnog dijela sezone i dati najveći mogući doprinos u ostvarenju ambicija koje su zacrtane jednako u prvenstvu kao i u Kupu - kazao je Marić.

Ima u tim dosta i osobnih planova.

- Svakako, želim postati prvi strijelac prvenstva, sačuvati tu poziciju na vrhu ljestvice najučinkovitijih napadača gdje sam završio i jesen. Međutim, od svega je najbitnije da svi skupa, kao momčad, ostvarimo zajedničke želje i rezultate - naglasio je Mirko Marić, strijelac čak 14 golova u jesenskom dijelu prvenstva, tri više od najozbiljnijeg konkurenta za ‘zlatnu kopačku’ HNL-a Mislava Oršića...

Linker
02. svibanj 2024 01:09