Oliver Hardt/Bongarts/Getty Images / Bongarts/Getty Images
IZGLEDA DA MOŽE PUNO

KOLIKO VRIJEDI POJAČANJE RIJEKE? Zovu ga 'Robocop', a njegovi poznanici se čude što ga izbornik nije zvao u reprezentaciju Hrvatske

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 17. lipanj 2017. 13:32

Roberto Punčec jučer je i službeno postao igrač Rijeke. Ovaj 25-godišnji središnji branič rođen u Varaždinu tijekom jutra je odradio liječničke preglede, a poslijepodne nakon potpisane ugovorne obveze već odrađivao trening sa svojim novim suigračima.

Punčec je s Bijelima potpisao trogodišnji ugovor, a na Rujevicu je došao kao slobodan igrač nakon što je istekom ugovora odlučio završiti svoju epizodu u dresu Union Berlina. I on, poput Tomislava Gomelta, povratak u HNL doživljava kao iskorak u karijeri.

- Ovo je za mene korak naprijed. Prvi put u životu dolazim u prvaka Hrvatske i osvajača Hrvatskog kupa. U Rijeci se već nekoliko sezona gradi fantastična priča. Klub napreduje strahovitom brzinom i ovo je korak naprijed za mene - rekao je Punčec, u čijem je transferu u Rijeku vjerojatno i velik dio posla u pregovorima odradio Damir Kreilach, bivši kapetan Rijeke i njegov suigrač u Unionu.

Napravljen pravi posao

- Pratio sam hrvatsku ligu, ne toliko koliko i Damir, koji je pratio svaku utakmicu, ali i uz njegovu pomoć dobio sam sve informacije. Pogledao sam neke utakmice i bio sam na finalu Kupa u Varaždinu... - dodao je novi branič Bijelih koji je svoj jedini gol u HNL-u zabio Rijeci, odnosno zamjeniku sportskog direktora Ivanu Manceu.

Ipak, puno su mu veća referenca od toga igre koje je pokazao u posljednjih pet sezona u dresu Uniona. Riječ je o igraču uz čije ime bez razmišljanja možemo staviti dodatak “pojačanje”. To sugerira njegov 121 nastup u 2. Bundesligi, u kojoj se njegov Union Berlin stalno borio za ulazak u viši rang, pa definitivno zaslužuje da ga se stavi u taj kontekst. Naravno, na kraju će sve trebati potvrditi na travnjaku, ali nitko ne sumnja da je Rijeka njegovim angažmanom napravila pravi posao.

Iz Uniona je otišao jer je želio novi izazov, bez obzira na to što mu je klub čiji je bio standardni prvotimac posljednjih sezona ponudio produženje vjernosti.

- Nakon puno vremena došao sam do zaključka da je za moj igrački razvoj najbolje potražiti novi izazov - napisao je Punčec prije 20-ak dana u oproštajnom pismu navijačima Uniona, koji su ga itekako cijenili, pa počeo vagati ponude, u kojima je riječka imala nešto što druge nisu imale.

Naravno, nije riječ o novcu, već o prilici za afirmaciju koji Rijeka nudi jer, koliko god to čudno zvučalo, praksa pokazuje da je lakše ostvariti transfer iz HNL-a nego iz 2. Bundeslige i kluba koji na svakom koraku prati vojska navijača.

Pohvale Kreilacha

Damir Kreilach redovito je hvalio Robertove nastupe u dresu Uniona, sam je Punčec u medijima često bio visoko ocijenjen, zbog svojih igara dobio je nadimak Robocop, a sigurno puno znači i što je bio standardni igrač kod čak tri trenera. Oni koji redovito prate drugi razred njemačkog nogometa iznenadili su se što ga izbornik Ante Čačić nije uvrstio na popise za utakmice poput onih u Kini ili protiv Meksika, no možda mu Rijeka bude prilika da pokaže svoje mogućnosti. U svakom slučaju, izborniku će sada biti na oku, a Matjaž Kek je dobio još jedan značajni adut u slaganju momčadi za novu sezonu. Iako mu je tek 25 godina, Punčec već sada ima ogromno iskustvo od kojeg bi Rijeka mogla itekako profitirati.

Linker
28. travanj 2024 09:41