REUTERS/Carl Recine
'UŠLI U POVIJEST'

KOMENTAR STRUČNJAKA Hrvatska je pokazala mentalnu snagu i karakter, sve što smo gubili, u Rusiji smo okrenuli. A izbornik Dalić me iznenadio...

Piše: Stjepan TomasObjavljeno: 09. srpanj 2018. 18:33

KOMENTAR STJEPANA TOMASA:

Teško dolazim sebi nakon svega, evo taman sam riješio sve i idem s ekipom okupirati Moskvu i slaviti hrvatsku reprezentaciju...Hrvatska je pokazala mentalnu snagu i karakter, sve što smo gubili, u Rusiji smo okrenuli na svoju stranu; jednostavno, ova je momčad kroz godine rasla i izrasla.

To su dečki koji igraju u velikim klubovima i napokon smo to prenijeli na reprezentaciju. Istina, na početku me izbornik iznenadio s Kramarićem, jer su se Luka i Raketa patili vraćajući se nazad, da bismo ponovno dominaciju dobili ulaskom Brozovića.

SAŽETKE POGLEDAJTE OVDJE

No opet, Kramarić je sjajno ušao i zabio ključni, izjednačujući pogodak. Nismo igrali savršeno, premalo smo otvarali i koristili krila u otvorenoj partiji, nedostajala nam je aktivna igra, no upravo stoga vjerujem da ćemo mnogo lakše biti igrati protiv Engleza, koji za razliku od Danske i Rusije traže igru i otvaraju se.

Mi smo doista imali problema probijati ove autobuse, ali na kraju tko te pita, uspjeli smo i ušli u polufinale. Ovo je nevjerojatan rezultat, ovo je uspjeh za ponos i povijest, ovo je nešto što će trajati vječno. I zato, pustimo manjkavosti, jer i ja sam mislio da ćemo se nakon Danske osloboditi, ali opet, igrali smo protiv domaćina, motiviranog, nošenog tribinama, silno željnog da protiv nas, u svojoj domovini, uđe u povijest.

No premda smo opet ušli u neku depru, pokazali smo karakternu snagu, pokazali smo da smo frajeri. I zato vjerujem da ćemo s Englezima, koliko god umorni bili, biti u top izdanju. U takvim utakmicama, naime, ne znaš za umor, nosi te zanos...

Linker
20. svibanj 2024 01:05