Vlado Kos / CROPIX
TRAKAVICA PRI SAMOME KRAJU

KONAČNO JE SVE DOGOVORENO, IVAN PERIŠIĆ IMA NOVI KLUB!? Procurili su detalji zanimljivog dogovora dvaju nogometnih divova, čeka se potvrda!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. kolovoz 2019. 15:13

Ivan Perišić prelazi u Bayern, javljaju danas talijanski mediji. Hrvatski reprezentativac nije se našao na popisu Interovih igrača koji danas putuju na prijateljsku utakmicu s Valencijom (21.30), a razlog je upravo realizacija posla s bavarskim klubom koji vodi Niko Kovač i oprez zbog potencijalne ozljede, tvrde Talijani.

Ugledna Gazzetta javlja kako su Inter i Bayern dogovorili jednogodišnju posudbu hrvatskog reprezentativca, koja bi sljedećeg ljeta trebala prerasti u konačni transfer.

Gazetta dello Sport i SKy Sport pišu da će Bayern Interu za posudbu platiti 5 milijuna eura, te sljedeće godine još 20 milijuna eura za otkup ugovora. Bayern bi tako sjajno krilo Vatrenih platio ukupno 25 milijuna eura.

Po jednoj verziji priče, klubovi su se dogovorili, ali čeka se Perišićev pristanak, dok je po drugoj već prihvatio ponudu. Naime, hrvatski reprezentativac silno želi napustiti Inter, ali njegova je želja realizacija transfera odmah, bez opcije jednogodišnje posudbe.

Talijanski mediji prije nekoliko su dana plasirali priču kako je upravo Niko Kovač predložio čelnicima da pokušaju dovesti Perišića. Hrvatskom reprezentativcu dolaskom Antonia Conte u Inter ne cvjetaju ruže, talijanski trener promijenio je sustav igre u 3-5-2, a žrtva je ispao baš 30-godišnji Omišanin. Bilo je nekih naznaka da bi mogao završiti na Otoku, ali zatvaranjem transfernog prozora aktualna je postala priča s Bayernom.

Perišić je u 163 nastupa za Inter zabio 40 golova i pridodao čak 37 asistencija.

Da se radi o vrlo realnom poslu postalo je jasno kada se ozlijedio Leroy Sane, Manchesterov krilni napadač koji je bio prva opcija bavarskog diva. S obzirom da je Nijemac teško ozlijedio koljeno i predstoji mu polugodišnja pauza, Bayern se odlučio za dovođenje Perišića.

Perišić je u subotu ujutro bio u Milanu, a tijekom dana bi trebao stići u Hrvatsku i kod kuće dočekati konačnu realizaciju posla.

Linker
26. travanj 2024 07:05