Reuters / Peter Nicholls / REUTERS
SPUSTILI RAMPU

KONAČNO PRONAŠAO POSAO NAKON GODINU DANA, A ONDA GA FRANCUZI ŠOKIRALI BIZARNIM PRAVILOM Odbio Engleze i kineske milijune, ali ovo nije očekivao

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. lipanj 2017. 11:20

Talijanski strateg Claudio Ranieri koji je prošle godine na spektakularan način osvojio naslov prvaka u Premier ligi s Leicesterom, navodno je sklopio novi posao s francuskim Nantesbom. Ranieri i 'kanarinci' dogovorili su suradnju na dvije godine, ali njegov dolazak zaustavilo je jedno zanimljivo pravilo.

Naime, u francuskom Le Championnatu postoji pravilo u kojem stoji kako momčad ne može voditi niti jedan stručnjak stariji od 65 godina, a Talijan je upravo 65. rođendan proslavio u listopadu prošle godine.

Football Soccer - Leicester City Training - Ramon Sanchez Pizjuan Stadium, Seville, Spain - 21/2/17 Leicester City manager Claudio Ranieri during training Action Images via Reuters / John Sibley Livepic - RTS101TE
Reuters / John Sibley Livepic

U Nantesu se nadaju kako će im Savez izaći ususret, a ukoliko dođe do dogovora i sklopi li se ovaj posao to će za Ranierija biti prvi angažman otkako je napustio 'lisice'. U međuvremenu, Ranieri je odbio čak deset milijuna eura po sezoni u Kini, kao i dvije ponude iz Engleske te se odlučio vratiti u Francusku gdje je ranije trenirao Monaco.

Linker
02. svibanj 2024 08:30