Getty Images
TO MU NIJE TREBALO

KONTROVERZNI KOMENTAR NA RASISTIČKE UVREDE IZAZVAO LAVINU REAKCIJA Svjetske zvijezde ustale u obranu mlade zvijezde, Balotelli poludio

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. travanj 2019. 17:24

Rasistički incident na Sardiniji tijekom utakmice talijanskog nogometnog prvenstva između Cagliarija i Juventusa dobio je novi nastavak.

Ranije smo pisali kako su navijači Cagliarija na rasističkoj osnovi vrijeđali igrača 19-godišnjeg igrača Juventusa Moisea Keana koji im je odgovorio postignutim golom za 2:0 i slavljem ispred njih raširenih ruku. Nakon toga su uslijedile još žešče salve uvreda.

Nakon susreta oglasio se branič Juventusa Leonardo Bonucci koji tvrdi da si je njegov suigrač djelomično sam kriv za reakciju navijača.

"Kean zna da se nakon postignutog gola treba koncentrirati na slavlje sa suigračima. Zna da je trebao drugačije postupiti. Bilo je rasističkih uvreda nakon gola i Blaise je bio ljut. Mislim da je krivnja 50-50 jer Moise nije to trebao napraviti, niti su navijači trebali reagirati na taj način. Mi smo profesionalci i ne bismo trebali provocirati nikoga", objasnio je Bonucci.

Nakon takvog komentara Bonucci je naišao na žestoke kritike na društvenim mrežama i to od strane kolega igrača.

"Krivnja je 50-50. Sve što mu je nasmijati se", napisao je putem društvenih mreža nogometaš Manchester Cityja Raheem Sterling koji se našao na meti rasističkih uvreda u Podgorici tijekom nedavne eurokvalifikacijske utakmice.

Reagirao je i bivši as Manchester Uniteda Memhis Depay. Aktualni napadač Lyona napisao je: 'Moise nastavi sjati Kralju'. Pored imena Leonarda Bonuccija je napisao: 'Ovaj momak je seronja'.

Oglasio se i zločesti dečko talijanskog nogometa Mario Balotelli: 'Bonucci ima sreće da ja nisam bio tamo. Umjesto da ga brani on napravi ovako nešto? Šokiran sam".

CAGLIARI, ITALY - APRIL 02:  Moise Kean of Juventus celebrates his goal 0-2 during the Serie A match between Cagliari and Juventus at Sardegna Arena on April 2, 2019 in Cagliari, Italy.  (Photo by Enrico Locci/Getty Images)
Enrico Locci/Getty Images

U znaku podrške Matuidiju izjasnili su se i Blaise Matuidi, Paul Pogba, Christian Benteke...

Linker
03. svibanj 2024 06:38