Zeljko Hajdinjak / Cropix
SLAVEN - OSIJEK 2-1

Koprivničani sretnim autogolom došli do pobjede koja možda znači - ostanak!

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 15. travanj 2014. 21:02

Odličan je bio odaziv na derbi začelja između Slavena Belupa i Osijeka, uz besplatan ulaz na koprivničkom stadionu okupilo se oko 2500 ljudi koji su vidjeli zanimljivu, borbenu i neizvjesnu utakmicu u kojoj je slavlje pripalo nogometašima Elvisa Scorije. Upisali su Farmaceuti važne bodove u borbi za ostanak i bodovno se izjednačili s Osječanima, no nisu uspjeli postati bolji i u međusobnom omjeru u slučaju istog broja bodova na kraju prvenstva.

U početku su domaći imali više inicijative, nastojali su pronaći put do Mikulićevih vratiju, ali su nailazili na čvrsti bedem gostujuće momčadi. Osijek je pokušavao zaprijetiti iz polukontri, no dugo se čekalo na konkretniji pokušaj.

U 9. minuti Grgićevu pogrešku ispario je Picak, a u 11. je Rak pokušao odigrati povratnu loptu umjesto udarca prema vratima Prvi udarac u okvir uputio je Edson nakon kornera, no bila je to laka zadaća za osječkog vratara. U 17. minuti ubacuje Glavaš, a Cesarec šalje loptu iznad grede.

Izmjenjivale su se situacije na obje strane, pa je u 23. minuti Glavina prošao sam po desnoj strani i napucao Jonjića. Tražio je domaći napadač igranje rukom, ali suparnika je lopta napucala u nogu. Potom u 25. minuti Cesarec u padu glavom šalje loptu pokraj vratnice, a u 27. minuti Vugrinec servira idealnu loptu Čanađiji koji iz voleja tuče visoko iznad grede.

1:0 - Melnjak (30)

Veliko oduševljenje zavladalo je na koprivničkoj tribini u 30. minuti, Farmaceuti su došli u vodstvo. Melnjak je s lijeve strane proigrao Glavinu koji se prošetao po gostujućem kaznenom prostoru i onda vratio loptu do Melnjaka koji je iz blizine prizemnim udarcem matirao Mikulića za 1:0.

1:1 - Ugarković (32)

Radost domaćih navijača nije dugo potrajala, Osijek je uzvratio u roku od dvije minute. Matas je pronašao Cesarca, koji je vjerojatno pokušao uputiti udarac, no ispala je to asistencija za Stevena Petera Ugarkovića koji je s desetak metara pogodio donji desni kut za ekspresnih 1:1.

U nastavku je kod domaćih umjesto Raka ušao Ozobić koji je donio živost na desnoj strani, u 52. minuti a ubrzo je Slaven Belupo ponovno poveo.

2:1 - Jonjić (53 - ag)

Na prvi pogled to nije bila odveć opasna akcija, Purić je ubacio s desne strane, a Osijekov stoper Jonjić zahvatio je loptu glavom i poslao "svijeću" prema vlastitoj mreži. Vratar Mikulić bio je loše postavljen i Farmaceuti su uz puno sreće opet poveli.

Gosti su opet pokušali brzo uzvratiti, ali nedostajalo im je preciznosti. U 55. minuti Glavaš je tukao iznad grede, a u 57. Ugarković s pet metara slabo reagirao i glavom poslao loptu pokraj vratnice.

Dvije dobre prilike nakon toga je propustio Glavina. Prvo je u 69. minuti nakon ubačaja Ozobića glavom tukao iznad grede, a minutu kasnije Mikulić je uz dosta poteškoća obranio njegov udarac. U nastavku akcije lopta se odbila do Vugrinca, no i njegov je pokušaj zaustavio Mikulić.

Slavenovi su igrači do kraja sigurnom igrom zadržali minimalnu prednost i s više optimizma očekuju nastavak borbe za ostanak.

Linker
17. svibanj 2024 12:24