AFP
KORAK DO REKORDA

76ersi protiv prvaka upisali 17 poraz zaredom, LA Clippersi u velikom naletu!

Piše: ArhivaObjavljeno: 02. prosinac 2014. 09:20

Philadelphia 76ersi sinoć su postali četvrta franšiza u povijesti koja je na startu NBA lige upisala 17 poraza zaredom. Ako buduća momčad Darija Šarića izgubi u srijedu od Minnesotte izjednačit će se s Netsima (0-18, 2009. godina), a rekorderi mogu postati u petak kada igraju protiv Oklahome Thundera.

San Antonio bez Duncana i Parkera na papiru je izgledao kao potencijalna šansa za 76erse, ali u realnosti to je bila nemoguća misija. Jer kada prvaci igraju bez udarnog dvojca, to je uvijek šansa za Kahwija Leonarda da se raspuca. A MVP prošlogodišnjeg finala sa 26 koševa zatrpao je koš domaćina i već u prvom dijelu odveo je prvake na više od 20 razlike. Philadelphia je pred kraj utakmice stigla na samo pet koševa zaostatka, ali veliki preokret je izostao. Na kraju je završilo 109-103.

U velikom su naletu Los Angeles Clippersi koji su kod kuće savladali Minnesotu Timberwolvese sa 127-101 i tako upisali petu pobjedu zaredom. Blake Griffin i JJ Reddick su u prve tri četvrtine zabili po 23 poena, a u zadnjoj dionici su odmarali. Wolvesi su u Staplesu igrali bez tri igrača iz petorke ( Peković, Rubio, Turiaf) i teško je bilo za očekivati da mogu zaprijetiti momcima Doca Riversa.

Veliki spektakl svojim navijačama priredili su Washington Wizardsi koji su uništili Miami Heat s 107-86. Trice iz nemogućih pozicija, zakucavanja, asisti iza leđa... Sve je to bio dio repertoara Wizardsa koji su već u prvom poluvremenu pobjegli na nedostižnih 15 razlike.

- Paul Pierce nas je na poluvremenu zamolio da im 'odmaglimo' na 25 razlike da može malo odmoriti - otkrio je John Wall koji je briljirao s 18 koševa i 13 asistencija. Najefikasniji je bio Rasual Butler s 23 poena, a Poljak Gortat dodao je 15 koševa uz 10 skokova...

U četvrtoj utakmici dana Denver je u gostima sredio Utah s 103-101. Junak je bio Ty Lawson zabivši klučni koš 20 sekundi prije kraja. Jazzeri su imali priliku vratiti se, ali Trey Burke promašio je tricu.

Linker
27. travanj 2024 13:03