Dallas Moore je jednom izjavom pokrenuo lavinu rakcija

 ISA TERLI Anadolu Agency Via Afp
NOVI PROBLEMI U ABA LIGI

Amerikanac koji nastupa za Albaniju jednom izjavom totalno naživcirao Crvenu zvezdu, a traže se i sankcije

Dallas Moore nije ni slutio kakvu će lavinu reakcija pokrenuti običnom izjavom uoči utakmice
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 07. studeni 2021. 10:30

Dallas Moore, playmaker Partizana, uoči utakmice ABA lige u kojoj ih je čekao FMP, dao je priličnu benignu izjavu na koju je reagirao klub iz Železnika, iako se u svemu krije rukopis Nebojše Čovića, odnosno Crvene zvezde...

"Ne znam puno o FMP-u, ali rekli su mi da igramo protiv 'male Zvezde'", kazao je Moore.

FMP je reagirao priopćenjem u kojemu traži od ABA lige sankcije za Moorea, pokretanje disciplinskog postupka, jer je, tvrde u Železniku, ovom izjavom “naštetio imidžu ABA lige”.

Jer svima je, valjda, jasno kako FMP i Zvezda nemaju ništa jedno s drugim, kažu u istom priopćenju da su odnosi između dva kluba prekinuti još 2015. godine. Inače, Zvezda je u posljednjih 28 utakmica dobila FMP - 28 puta.

Posebno je maštovito uz Dallasa Moorea, napisano sa strane FMP-a u tom priopćenju, na više mjesta da to bude i maloumnom čitatelju jasno, kako je dotični Amerikanac “reprezentativac Albanije”. Jer to je naravno problem. I ta Mooreova više puta potencirana boja reprezentativnog dresa, je li, ne šteti imidžu lige?!

Sve se to kuha kao predigra onoga što slijedi drugi tjedan, a to je okršaj Zvezde i Partizana. Nebojša Čović je u ofenzivi, skloni srpski mediji ga vide kao nasljednika Jordija Berotmeu na mjestu direktora Euroliga, što je prilično dobar vic i naravno da se neće nikada dogoditi. I ne samo to, plasirana je informacija kako su se suci ABA lige oteli kontroli, jer iznad njih više ne bdije kao nekada Euroliga, pa biraju utakmice koje će suditi u ABA ligi, ali se i sprdaju na samim utakmicama, pa treći sudac podbacuje loptu uoči utakmice.

Sve to, naravno, treba promatrati u smjeru delegiranja sudaca za utakmicu Zvezde i Partizana za tjedan dana. O tome se tu radi. A sve nekako miriše na Čovićeve pozadinske akcije uoči važnih utakmica za Zvezdu...

ABA liga nastavlja po starom. Nema tu pomoći.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 07:51