Miro Bilan

 VLADO KOS/Cropix
TVOJE LICE ZVUČI POZNATO

Bivši hrvatski reprezentativac upitao ChatGPT zna li tko je on pa dobio urnebesan odgovor

Premda je 17 godina u košarci, umjetna inteligencija mu je ispisala sasvim drugačiju biografiju
Piše: SNObjavljeno: 06. travanj 2023. 16:12

Hrvatski košarkaš i bivši MVP ABA lige Miro Bilan se odlučio poigrati s umjetnom inteligencijom. Centar koji je svojevremeno briljirao u dresu Cedevite je upitao popularni ChatGPT tko je on zapravo, a odgovor ga je dobro nasmijao.

Iako je 17 godina u košarci i nosio je dres Šibenika, Zadra, Cedevite, Strasbourga i drugih klubova, ChatGPT mu je ispisao sasvim drugačiju biografiju s kojom se Bilan pohvalio na Twitteru.

‘Miro Bilan je hrvatski pjevač koji se proslavio nakon pobjede na Eurosongu 2019. Nakon Eurosonga, Bilan je nastavio svoju glazbenu karijeru i objavio nekoliko pjesama, a najnoviji album ‘Najbolje do sada‘ objavio je u lipnju 2021. godine. Uz glazbu, Bilan se bavi i humanitarnim radom, te je bio angažiran u nekoliko humanitarnih akcija‘, napisao je ChatGPT pa nastavio:

‘U 2022. godini, Bilan je bio jedan od kandidata u petoj sezoni popularnog showa ‘Tvoje lice zvuči poznato‘ na HRT-u. Tamo je svojim glasom i nastupima oduševljavao publiku, a pobjedu u ovom showu osvojio je Bojan Jambrošić. Trenutno nemam informacije o budućim projektima ili planovima Mire Bilana.‘

Naravno, ništa od ovoga nije točno. Hrvatsku je 2019. na Eurosongu predstavljao splitski glazbenik Roko Blažević koji ni nema album imena ‘Najbolje do sada‘. S druge strane, Miro Bilan nikada nije sudjelovao u glazbenim ili sličnim natjecanjima, već se bavi isključivo košarkom i već šest godina nastupa za klubove u inozemstvu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 16:30