LUKA GERLANC
ABA LIGA

Častan oproštaj: Zadar poražen od Crvene zvezde i na Višnjiku, euroligaš ponovno prejak

U polufinalu će Zvezda igrati protiv Budućnosti koja je s 2:0 dobila četvrtfinalnu seriju protiv Mege
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 08. svibanj 2023. 19:03

ZADAR - CRVENA ZVEZDA 63:74 (12:19, 21:16, 11:18, 19:21)

ZADAR Dvorana Krešimir Ćosić. Gledatelja: 2.800. Suci: Saša Pukl i Mario Majkić (Slovenija), Ilija Belošević (Srbija).

ZADAR: Davis 11, Klarica, Sikirić, Žganec, Čampara 15, Matulina, Lakić 4, Drežnjak 7, Božić 17, Ramljak 6, Šantelj 3.

CRVENA ZVEZDA: Vildoza 9, Lazarević, Campazzo 12, Mitrović 13, Lazić 1, Martin, Dobrić 9, Ilić, Nedović 7, Marković 7, Bentil 5.

Zadar se uz poraz od Crvene zvezde, ujedno drugi u četvrtzavršnici ABA lige, oprostio od regionalne sezone. U konačnici, velikim pljeskom nagradila ih je zadarska publika, svjesni kako se drugo ovosezonsko čudo protiv Zvezde, realno nije moglo dogoditi. Istina, imala su gosti svoje izvrsne minute kroz koje su iskazivali snagu, međutim, Zadar se nije odlučio predati u trenucima kad je Zvezda plovila na zavidnih 14 poena viška. Onda je proradio inat, napravljena je zavidna serija 21:4, osobit doprinos imali su Čampara, Drežnjak i Davis koji je pak s tricom odveo Zadar u prednost 33:30, ali ne zadugo. Zvezda je opet preuzela kontrolu igre i rezultata. Jest, pojavljivali su se poneki znakovi kako se može korak više, međutim, dojam je kako se Božić kasno pojavio na utakmici, dok kapetana Ramljaka nije bilo za vidjeti na parketu.

Danijel Jusup, trener Zadra:

- Nekako sam dojma, a vidjeli ste i sami kako je to jedna euroligaška ekipa, s visokim rasponom igračima, ono kad je treneru najteže odlučiti koga poslati u igru, da nije lako igrati. Ako bih povukao paralelu između one prve utakmice koju smo izgubili 27 razlike u ovoj mi se činilo da smo mogli više zaprijetiti. Počeli smo dekoncentrirano, uz nekoliko promašenih napada i uspjeli se vratiti, možda je u tim trenucima nedostajao jedan dobar napad. Ovako utakmica se okrenula u drugom pravcu. Sve skupa čestitam igračima kroz sezonu dali sto posto u sve utakmice ulazili smo "full", nikako s rezervom. Ali na visokoj razini nije lagano igrati. Moramo se okrenuti drugima obavezama i ozbiljnoj utakmici s Dinamom.

Duško Ivanović, trener Crvene zvezde:

- Čestitam mojim igračima, ušli smo u polufinale, Zadar je neobična ekipa, imaju šutere, zaista smo igrati na sto posto. Imali smo dobrih, ali i loših razdoblja igre. Ono što nam nije trebalo je opuštanje u obrani. Nakon naše prednosti, Zadar je ušao agresivno u rezultat, ali smo se uspjeli vratiti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 13:27